Takuro Kaneko

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
MAKSIMIR ĆE GA PAMTITI

Dinamo ostao bez jednog od najboljih driblera u Europi. Nadmašio je čak i Viniciusa

26-godišnji Japanac koji je u Zagrebu postao miljenik navijača karijeru će nastaviti u belgijskom Kortrijku
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2024. 22:36

Takuro Kaneko prošle je sezone oduševio hrvatsku nogometnu javnost svojim driblinzima. Njegovu vještinu potvrdio je i Međunarodni centar za sportske studije (CIES Football Observatory) koji je objavio listu deset najboljih driblera u 2024. godini.

Tamo je Kaneko zauzeo visoko sedmo mjesto ispred puno jačih nogometnih imena kao što je zvijezda Real Madrida Vinicius Jr ili Kingsley Coman iz Bayerna. Na vrhu liste je nestvarni Belgijac iz Manchester Cityja Jérémy Doku.

Kaneko je u dresu Dinama osvojio dvostruku krunu i u 41 utakmici zabio pet golova, te upisao šest asistencija. Dinamo ga je mogao otkupiti od japanskog Sappora koji je za njega tražio 1,1 milijun eura i to je bilo dogovoreno prije posudbe, no Modri su tražili popust na koji Japanci nisu pristali pa je Kaneko otišao iz kluba.

26-godišnji Japanac koji je u Zagrebu postao miljenik navijača karijeru će nastaviti u belgijskom Kortrijku. Kortrijk je na svojim stranicama sada potvrdio Kanekov dolazak i istaknuo kako je potpisao ugovor do lipnja 2027. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 19:49