GORAN MEHKEK Cropix
TEŽAK UDARAC

Dinamo ostao bez važnog igrača, Modri hitno krenuli u lov na pojačanje. U Maksimiru se nadaju i dolasku napadača

Na rehabilitaciji su su, podsjetimo, još Emreli, Stojković i Kačavenda. I sva se trojica dobro oporavljaju
Piše: predrag JurišićObjavljeno: 05. veljača 2024. 15:42

Nakon dodatnog liječničkog pregleda, u ponedjeljak je Dinamov srednji branič Dino Perić bio na artroskopiji ozlijeđenog koljena. Perić je već duže vrijeme osjećao bol u koljenu i ovaj bi kozmetički zahvat trebao donijeti poboljšanje. Ne bude li komplikacija tijekom oporavka, Perić bi se na travnjak trebao vratiti za pet-šest tjedana, no sve su prognoze nezahvalne.

Jakirović je, eto, ostao bez još jednog srednjeg braniča, podsjetimo da je i Boško Šutalo ozlijeđen. K tome, na utakmici s Goricom, treći je žuti karton dobio Theophile, pa će preskočiti okršaj s Lokomotivom, stoga bi stoperski tandem u Kranjčevićevoj trebao biti Živković Perković, a na klupi će priliku čekati Bernauer.

Ova je situacija sa samo trojicom srednjih braniča u svlačionici nagnala Plave da krenu u hitnu potragu za pojačanjem na toj poziciji. I već su uspostavljeni neki kontakti, no imena su zasad pokrivena tajnovitim velom, kako ne bi počelo "licitiranje" i podizanje cijene. Maksimirski je pogled usmjeren prema inozemstvu, jer u HNL-u ionako nema stopera koji bi Dinamu bio pojačanje. Uglavnom, užurbano se radi na dovođenju kvalitetnog srednjeg braniča.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Istina je da i Ristovski može silom prilika, odigrati na stoperskom mjestu, međutim kudikamo je bolji i korisniji momčadi na svojoj poziciji desnoga braniča. K tome, Perković je protiv Gorice bio stoper, bit će to i s Lokomotivom, ali je ujedno je i prva alternativa Ogiwari za lijevi obrambeni bok. Zbog toga je posve jasno kako je dovođenje kvalitetnog srednjeg braniča trenutačno Dinamov imperativ.

Iako je Jakirović nakon dvoboja s Goricom rekao kako još uvijek postoje šanse da francuski desni branič Koffi Kouao potpiše za Dinamo, taj je možebitni transfer definitivno propao. Podsjetimo, Kouao nije prošao liječnički pregled, koljeno mu je u lošem stanju i Dinamo nije želio Metzu platiti (više)milijunsku odštetu. A francuski klub, pak, nije pristao na plaćanje odštete u skladu s igračevim nastupima, pa je sve stornirano i Kouao je otišao iz Zagreba i nogometnu će sreću potražiti negdje drugdje.

Spomenimo da Dinamo još uvijek nije odustao od engleskog lijevokrilnog napadača Ryana Kenta (27), na kojeg više ne računaju u Fenerbahčeu, pa nije ni prijavljen na popis inozemnih igrača za nastup u turskoj Super ligi. Umjesto njega, Fenerbahče je na popis stavio novopridošlog Talijana Leonarda Bonuccija.

image
GONZALES PHOTO/DEJAN OBRETKOVIC/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Gonzales Photo/dejan Obretkovic/imago Sportfotodienst/profimedia

U posljednji je trenutak, podsjetimo, propao već dogovoreni transfer Kenta u Lazio, prije toga Englez je odbio odlazak u Saudijsku Arabiju (Al-Ettifaq, trener je Steven Gerrard), a Fenerbahče ga se sad svim silama nastoji riješiti, pa mu nije ni isplatio posljednju plaću. Kent je odmah prijavio turski klub FIFA-i i vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. A Dinamo čeka "u zasjedi" i još se nada da bi mogao dovesti ovog iskusnog i ubojitog napadača.

Na rehabilitaciji su su, podsjetimo, još Emreli, Stojković i Kačavenda. I sva se trojica dobro oporavljaju, Emreli je imao problem s tetivom aduktora i prema liječničkim prognozama trebao bi za desetak dana početi trčati. Stojković bi trebao početi s momčadskim treninzima u ožujku, dok bi se Kačavenda trebao priključiti momčadi sredinom travnja.

Dodajmo da je desni branič, Iranac Sadegh Moharrami, još uvijek na Azijskom kupu sa svojom reprezentacijom. Prije desetak dana ozlijedio je ligamente koljena, bit će operiran po povratku u Zagreb i za njega je ova sezona završena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:08