RONALD GORSIC Cropix
UOČI NASTAVKA HNL-A

Dinamo pobijedio u nemogućim uvjetima na Maksimiru, zabio mladi reprezentativac, ozlijedio se Petković!

Završila je posljednja pripremna utakmica Dinama uoči nastavka sezone, Modri su protiv Brava slavili s 2:0
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. siječanj 2023. 17:44

DINAMO - BRAVO 2:0 (Gurlica 72‘, Štefulj 89‘)

ZAGREB Stadion u Maksimiru. Bez gledatelja. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb).

DINAMO (4-4-2): Livaković (od 46. Nevistić) - Ristovski (od 46. Moharrami), J.Šutalo (od 58. Gurlica), Perić (od 58. Theophile), Ljubičić (od 58. Štefulj) - Menalo (od 46. Bulat), Ademi (od 58. Vrbančić), Ivanušec (od 58. Brkljača), Bočkaj (od 58. Rukavina) - Petković (od 28. Drmić), Emreli (od 58. Lukanić).

Trener: Ante Čačić.

BRAVO (4-2-3-1): Fink - Španring, Katinić, Križan, Jakšić – G. Trdin, Selan - Kramarič, Svetlin (od 35. Marjanac), Kurtović - Bosilj (još su igrali: Orbanić, Trontelj, K. Trdin, Kavčić, Novnik, Nsana, Porič, Kurež, Pučnik).

Trener: Dejan Grabič.


U posljednjoj provjeri uoči nastavka prvenstvene utrke, Dinamovi su nogometaši u Maksimiru svladali slovenskog prvoligaša Bravo 2:0.

Bulat je bio dvostruki asistent, nakon njegovih udaraca iz kuta mrežu Ljubljančana tresli su Gurlica (72) i Štefulj (90), a istaknimo da je napadač Plavih, Bruno Petković, zbog ozljede mišića napustio teren u 24. minuti.

Utakmica je odigrana u izrazito teškim uvjetima i treneri zapravo nisu mogli izvući nikakvu korist od ovoga ogleda. Jaka kiša od travnjaka je napravila močvarno tlo i bilo je gotovo nemoguće igrati, a opasnost od ozljeda bila je uistinu velika, što se ponajbolje vidjelo u 24. minuti, kad je blatnjavi travnjak, šepajući, morao napustiti reprezentativni napadač Plavih, Bruno Petković.

image
RONALD GORSIC Cropix

U duelu na sredini travnjaka Petković je gurnuo loptu kroz noge suparničkom igraču, potom su se sudarili, nakon čega je Dinamov napadač pao. Pogledao je prema klupi i zatražio izmjenu, zamijenio ga je Josip Drmić. Petković je dobio jak udarac u prednji bedreni mišić, a težina ove ozljede znat će se nakon liječničkih pregleda u srijedu...

Prvu veliku priliku imao je Dinamo u 11. minuti - Ivanušec je na lijevoj strani proigrao Bočkaja, koji je tukao po zemlji, no ljubljanski vratar Fink nogom je zaustavio tu loptu, a Menalo nije iskoristio “odbijanac”.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

Potom je, u 18. minuti, zaprijetio i jedan od najboljih dinamovaca Luka Ivanušec, tukao je s 20-ak metara preko vrata. Slovenci su, pak, uzvratili četiri minute kasnije, ali loptu je nakon udarca Bosilja sa 16 metara, vratar Livaković odbio preko vrata. Nakon ozljede Petkovića, na teškom se terenu ozlijedio i veznjak Brava Svetlin, pa je i on morao napustiti igru u 35. minuti.

U 49. minuti opet je Bočkaj dobro tukao sa 17 metara, ali lopta je otišla pokraj vrata. Dinamov trener Ante Čačić u nastavku je dao minutažu svim igračima, a gosti su u 59. minuti imali veliku priliku, ali Nevistić je obranio zicer Trontelju.

Plavi su poveli u 72. minuti - Bulat je izveo udarac iz kuta, a mladi srednji branič Gurlica udarcem glavom poslao je loptu u mrežu gostiju. U posljednjoj minuti ovog “vaterpolskog” ogleda Bulat je opet dobro izveo udarac iz kuta, na pravom je mjestu bio Štefulj, materijalizirao je to ubacivanje i postavio konačnih 2:0.

Dodajmo da u Dinamovu sastavu nije bilo lakše ozlijeđenih Baturine, Špikića i Mišića, kao ni oporavljenika Boška Šutala i Lauritsena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:57