ANP/ddp USA/Profimedia
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Dinamo poslao ponudu za Oršića! Livaković blizu Fenerbahçea, druga zvijezda na korak od odlaska

Modri poduzimaju sve korake kako bi vratili ofenzivca iz redova Southamptona
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. svibanj 2023. 05:53

Southampton je ispao iz Premiershipa, Mislav Oršić se vratio u Zagreb! Nismo napisali u Dinamo, jer to je pod znakom pitanja. Oršić je jučer bio u metropoli, a ovaj tjedan sa svojim agentom Brankom Hucikom leti na Otok kako bi se vidjelo kakva mu se budućnost sprema.

Po svemu, ostanak u Southamptonu ne dolazi u obzir. Ako nas pitate, taj klub nije niti zaslužio da Oršić tamo uopće pipne loptu. Kupili su najboljeg europskog strijelca Dinama u povijesti, hrvatskog reprezentativca, a onda mu nisu dali priliku, gurnuli ga na klupu, a kasnije na tribine. I eto, ispali iz Premiershipa. Kakvi majstori...

Hoće li se Oršić vratiti u Dinamo? Dakle, informacije iz kluba govore da će Dinamo napraviti sve da se Oršić vrati u plavi dom. Iz Maksimira je odaslana ponuda u Southampton. Naravno, oko nje će biti dosta razgovora i pregovora, ali moglo bi na kraju sve dobro završiti i ljubimac Dinamovih navijača mogao bi ostvariti veliki povratak.

Najveća prepreka je Bjelica

Njegov povratak sigurno bi bilo najveće Dinamovo pojačanje za sljedeću sezonu, tu nema nikakve sumnje. Jedna od maksimirskih ideja jest da ga Southampton pusti na posudbu, s time da mu Dinamo plaća isti onaj iznos koji je imao dok je igrao za Modre, a ostatak plaće bio bi na teret Southamptona. Zasad se ta ideja baš ne sviđa engleskom klubu, oni bi radije da Dinamo odustane od još jedne rate koju moraju isplatiti maksimirskom klubu. Ta kombinacija se, pak, baš pretjerano ne sviđa Dinamu.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Međutim, pregovori se zovu pregovori zato što se - pregovara. Sam interes Modrih za povratkom tog klasnog igrača znači da bi se u konačnici ipak mogli uspješno završiti, te da bi na radost svih navijača i poklonika Dinama Oršić opet mogao odjenuti Dinamov dres. Čini nam se da bi najveća prepreka tome mogao biti bivši trener Modrih Nenad Bjelica. Naime, njegov Trabzonspor je također poslao ponudu Southamptonu za Mislava Oršića!

Najizgledniji je odlazak Ivanušeca

Kada smo već kod Bjelice i Trabzonspora, u Dinamo još nije stigla ponuda za Brunu Petkovića, o čemu su turski mediji pisali nadugo i naširoko. U tim napisima spominjala se i cijena od 1,2 milijuna eura koju bi Turci bili spremni platiti. Naravno da na prvi pogled izgleda premalo, plavom klubu bi također vjerojatno izgledalo siromašno. Međutim, Petković ulazi u zadnju godinu ugovora s Dinamom, ostaje zapravo samo ovaj ljetni mercato u kojem ga se može prodati. Jer, ako ne bude tako, moglo bi se dogoditi da iz plavog doma odleprša kao - slobodan igrač. Sljedeći zimski mercato ne trebate niti računati, to će biti šest mjeseci prije isteka njegova ugovora, tu nema nikakve cifre... Tako da bi Petković mogao ovog ljeta otići iz Dinama za cifru koja će izgledati skromno, ali takva je situacija, može se kazati “bolje išta nego ništa”.

image
Jakov Prkić/Cropix

Dinamo je, inače, uspostavio ozbiljni kontakt s drugim turskim klubom, Fenerbahčeom, kad se radi o transferu Dominika Livakovića. Ta priča je pred velikim finalom. Livaković ima izlaznu klauzulu od 10 milijuna eura, ali Dinamo bi ga prodao i za nešto manju cifru, ali uz dodatak da uz neke bonuse i druge transferne kombinacije dostigne tu ‘desetku’. Taj transfer je zaista izgledan. Ali definitivno je najizgledniji onaj Luke Ivanušeca, iz klupskih izvora nam stižu informacije da će on sigurno biti riješen. I tu se očekuje cifra od oko 12 milijuna eura. Hoće li biti Burnley, Red Bull Salzburg ili možda netko treći vidjet ćemo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 07:28