Dario Šimić, Vlatka Peras, Danijel Tomačić i Darko Podnar

 SCREENSHOT: GNK DINAMO
ŠAROLIKA EKIPA

Dinamo predstavio novu Upravu: Dario Šimić objasnio kako će sada funkcionirati maksimirska ‘vlada‘

‘Znatno je pomogao rad s Maldinijem i Bobanom i vraćanje Milana na stare staze slave‘.
Piše: SNObjavljeno: 25. ožujak 2023. 00:08

GNK Dinamo u petak je predstavio novu Upravu koju, uz predsjednicu Vlatku Peras, čine trojica novih članova: Dario Šimić, Danijel Tomačić i Darko Podnar.

U sportskom smislu, najveću težinu svakako ima proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac i dinamovac Dario Šimić.

"Uvijek su zahtjevni izazovi u Dinamu. Mogu reći da sam se za ovu ulogu spremao i ovih 13 godina nakon igračke karijere, i poslovno i nogometno. Tu je, dakako, i snažna emocija, ali i odgovornost. Ja sam dijete ovog kluba, rođen u ovom gradu. Štoviše, rodio sam se 12. studenog 1975. godine, a tata me već 13. studenog učlanio u Dinamo. San mi se ostvario dolaskom u Dinamo 1987. Tada su me vodili treneri Zdenko Kobešćak i Fahrija Dautbegović. Kasnije sam baš kod trenera Kobešćaka debitirao za prvu momčad sa samo 16 godina. Otišao sam nakon 12 godina u jednom od najvećih Dinamovih transfera, potpisao za Inter. Kasnije je put bio šarolik i raznolik, ali drago mi je da sam se vratio", rekao je Šimić na predstavljanju.

Posebno mjesto imaju četiri godine rada u ulozi skauta u Milanu.

"To je dio velikog iskustva koje mi daje pravo na samopouzdanje. Znatno je pomogao rad s Paolom Maldinijem i Zvonimirom Bobanom i vraćanje Milana na stare staze slave. I danas se savjetujem s Bobanom", rekao je Šimić i najavio timski rad nove ‘vlade‘.

"To je način kako funkcioniram. Djelovat ćemo zajednički na čelu s predsjednicom Uprave, Vlatkom Peras. Za početak je najvažnije da osvojimo naslov prvaka. Stojim maksimalno na dispoziciji sa znanjem, iskustvom, brojnim kontaktima, od bivših igrača, skauta, kolega i prijatelja koje uvijek mogu nazvati i dobiti informaciju, od Argentine, Brazila, Belgije, širom svijeta... To bi trebala biti dodatna vrijednost za koju se nadam da će se vidjeti u sljedećim godinama na maksimirskom travnjaku. Sjećam se kad smo krajem 1990-ih imali vrhunsku momčad satkanu ponajprije od domaćih igrača, iskusnih dinamovaca. Mislim da to i dalje treba biti naš put, da kičmu momčadi čine naši iskusni igrači, pravi karakteri koji će mladima pomagati u razvoju", zaključio je Šimić.

Novo ime u klupskoj Upravi je i Danijel Tomačić, direktor Lana grupe, jednog od vodećih Dinamovih sponzora.

"Jasno je da je velika čast i iznimno zadovoljstvo raditi u našem najtrofejnijem klubu. Poseban je osjećaj kad uspijete spojiti poslovni i nogometni svijet, a kad pritom napravite značajan sportski i financijski rezultat, to znači napredovanje u svakom smislu. Veliki je izazov uopće i uhvatiti se tako ozbiljnog i odgovornog posla kakav je u Dinamu, a sve ostalo je nadogradnja, implementiranje ideja, planiranje, preveniranje, odlučivanje, korekcije, odgovornost, lojalnost i, naravno, ljubav..."

Tomačić poznaje iskušenja s kojima se susreću sportski subjekti.

– Postoji neko nepisano pravilo da dobrog igrača možeš stvoriti minimalno za pet, trenera za 10, a sportskog djelatnika za 15 godina. U nogometu sam, i to nakon igračkog staža, pune 22 godine. Rad u klubovima na nižim razinama filtrira i profilira kadrove, generira one najbolje u ozbiljne sustave. Iskustva stečena radom u manjim sredinama i manjim klubovima iznimno su bitna i ona su nekima prijemni ispit, a nekima i svojevrsna životna škola. Moj djelokrug i nadležnosti u Upravi bit će i sveobuhvatni u smislu participiranja pri odlučivanju o temama za koje nisam izravno zadužen, ali i uže određena što ponajprije uključuje cijelu stadionsku infrastrukturu, članstvo, sigurnost, prodaju ulaznica", kaže Tomačić.

Darko Podnar najmlađi je od trojice novih članova, Zagrepčanin rođen 24. siječnja 1980. godine. U Dinamo je došao s backgroundom uspješnoga sportskog djelatnika pri čemu se posebno ističe opus u NK Istra 1961. Kao rođeni Zagrepčanin nikad nije krio da je veliki Dinamov navijač.

"Emocije su jake, ali one ujedno i – obvezuju. Na utakmice sam počeo dolaziti kao klinac s pet, šest godina, u sezoni 1985/‘86. Posebno se sjećam generacije u kojoj su blistali Prosinečki, Mujčin, Šimić, Viduka, Mladinić, utakmica u kojima smo rušili Partizan, Celtic...Kasnije sam spletom okolnosti kroz poslovni život došao u poziciju da me klub pozove i tako pridonesem u svakodnevnom poslovanju i eventualnoj nadogradnji već postojećeg fenomenalno razvijenog Dinamova sustava".

Podnar je u Istri u ljeto 2018. godine odigrao ključnu ulogu za spas kluba stvorivši platformu za dolazak novih vlasnika iz Španjolske.

"Kad je američka grupacija krajem 2017. godine odlučila napustiti Pulu, dobio sam uputu i ovlaštenje naći novog vlasnika kluba koji će sanirati postojeće obaveze. Uspjeli smo u tome uz podršku Grada Pule i Istarske županije, uz razumijevanje HNS-a i, dakako, uz enormni doprinos trenera Darka Raić-Sudara i igrača".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 03:37