MARKO TODOROV Cropix
HRVATSKI SUPERKUP

Dinamo protiv Šibenika stigao do duple krune, Olmissum poražen u borbi za treće mjesto

Modre očekuje premijerni izlazak na europsku scenu gdje će biti domaćin skupine Lige prvaka
Piše: SN/Ivan RenićObjavljeno: 10. rujan 2023. 21:18

Futsal Dinamo osvojio je Superkup pobjedom 3:0 protiv Šibenika 1983 u ‘‘Dvojci‘‘, pred oko 600 gledatelja, i tako stigao do duple krune u najboljoj sezoni u povijesti kluba.

Nakon prvog poluvremena bez golova, Dinamo je u četvrtoj minuti nastavka otključao mrežu gostiju kad je nakon kornera najspretniji bio povratnik u zagrebački sastav, Mihovil Prgomet. Na 2:0 Dinamo je otišao u sedmoj minuti nastavka. Kristian Čekol započeo je akciju, Kristijan Postružin je slalomom stvorio višak i nije pucao u obećavajućoj situaciji, već je dodao loptu za Luku Perića koji mu je vraća na prazan gol za novi pogodak. Obje ekipe imale su šanse u završnici, ali je priču zaključio Perić postavivši konačan rezultat.

image
MARKO TODOROV Cropix

image
MARKO TODOROV Cropix

U prvoj utakmici dana, onoj za treće mjesto, Olmissum je poražen od Stanoinvest Futsal Pule s 3:5 (0:2). Poveli su Puležani u prvom dijelu s 2:0, no Despotovićeva momčad izjednačila je preko Jurline i Bukovca. Pula se nedugo zatim opet vratila u vodstvo, zabio je Dean Moravac. Omišani nisu vodili nijednom, no zato su dvaput izjednačili rezultat. Bukovec je zabio za 3:3, no Renoldi i Gozi su pogocima prelomili u korist lanjskog osvajača Superkupa. Olmissum je, kao i prošle godine, Superkup završio na četvrtom mjestu.

Linker
04. svibanj 2024 00:12