RONALD GORISC/CROPIX Cropic
SLUŽBENI PODATAK

Dinamo prvi na UEFA tablici! U leđa mu gledaju velikani poput Borussije i Barcelone, Sevilla ni u top 10

U posljednjih pet susreta Kopićeva je momčad ostvarila svih pet pobjeda u HNL-u
Piše: SNObjavljeno: 17. veljača 2022. 16:59

Krovna europska organizacija UEFA objavila je na svojim službenim stranicama tablicu na čijem je čelu osvanuo zagrebački Dinamo.

Uoči povijesnog susreta UEFA Europa lige koju Modri igraju protiv moćne Seville, Oršić i društvo kotiraju kao momčad koja je uvjerljivo u najbojoj formi. Naime, u posljednjih pet susreta ostvarili su pet pobjeda (Gorica 2:1, Istra 2:1, Rijeka 2:0, Hrvatski dragovoljac 2:0, i opet Istra 2:0).

Naravno, svima je jasno da se HNL ne može uspoređivati s jednom od najboljih liga svijeta, što La Liga svakako jest, no i taj podatak govori dovoljno o formi Kopićevih igrača. Činjenica da je i UEFA objavila takvu ljestvicu ide u prilog Modrima.

Na toj ljestvici nalaze se velikani poput Napolija, Porta, Borussije Dortmund, Barcelone itd., a svi oni gledaju u leđa zagrebačkoj momčadi.

Samo za usporedbu, Sevilla je u proteklih pet utakmica upisala jednu pobjedu (Elche 2:0), tri remija (Osasuna 0:0, Celta 2:2 i Valencia 1:1) te poraz u Kupu kralja (Betis 1:2).

Dinamo u prvom okršaju dvomeča sa Sevillom gostuje na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán u četvrtak u 21:00 h, a uzvrat je tjedan dana poslije na Maksimiru u 18:45.

Linker
11. svibanj 2024 21:57