RONALD GORSIC Cropix
PROMJENE NA POMOLU

Dinamo raskida ugovore s petnaestak igrača? Evo kada pada odluka i koliko će Modri na njima uštedjeti

U Maksimiru se planiraju rastati s igračima za koje se procijeni da nemaju potencijala za prvu momčad
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. lipanj 2023. 06:01

Dinamov trener Igor Bišćan će na pripremama Modrih, koje počinju 19. lipnja, startati s desetak igrača koje je ZG-klub imao na posudbama. Ako znamo da je hrvatski prvak na posudbama imao 25 igrača, onda je jasno da će mnogi biti niti na nebu, niti na zemlji.

Ono što pouzdano znamo jest da će se s mnogima od njih raskinuti ugovori jer ih maksimirski klub više ne želi financirati, odnosno, plaćati ih na posudbama u drugim klupskim sredinama. Na te posuđene igrače potrošilo se prošle sezone 3,8 milijuna eura, u plavom domu drže da je to previše i da se tome mora stati na kraj. Koga će od posuđenih igrača Bišćan priključiti na početku priprema još se ne zna. O tome se vode razgovori, odluka bi trebala biti donesena za koji dan...

Jasnije u srpnju

Kad se radi o transferima, odnosno, mogućim dolascima i odlascima, i dalje nema novih vijesti. Naime, još uvijek nema niti jedne usmene, niti jedne pisane ponude za igrače maksimirskog kluba, a isto tako nema bijelog dima kad se radi o mogućim dolascima prinova ili pojačanja...

image

Je li Šaranić, koji je bio na posudbi u Varaždinu, u krugu igrača koji nemaju sutrašnjicu u Dinamu?

RONALD GORSIC Cropix

- Oko početka srpnja stvari će biti jasnije kad se radi o dolascima igrača - kažu nam u klubu.

Zbog toga će Bišćan i pozvati desetak posuđenih igrača na start priprema. Dakle, sljedećih dana ćemo i dalje tapkati u mjestu kad se radi o mogućim raspletima u ljetnom mercatu.

Kao što znate, Dinamo je pod trenerskom palicom Ivana Senzena osvojio naslov u juniorskoj konkurenciji. Mijenja li to što u statusu Senzena, za kojeg se pričalo da odlazi nakon isteka ugovora 30. lipnja?

- Čekali smo da sve završi, sad kreću razgovori, pa će se onda napraviti nova struktura omladinske škole - poručuju iz kluba.

Titula neće previše pomoći

Dakle, očito naslov prvaka neće pretjerano pomoći Senzenu da zadrži posao trenera juniora, ali s obzirom na to da je na kraju bio uspješan, možda mu se ponudi neka druga funkcija u školi. Radi se na dolasku Ivice Banovića za trenera juniora, ali tu stvari još nisu definirane. Naime, nije ga lako dovesti jer radi u nogometnoj školi Freiburga, ide mu jako dobro, moraju se posložiti svi segmenti moguće suradnje. Dakle, realizacija njegovog angažmana nije baš jednostavna stvar, makar se svi nadaju da će na kraju priče Banović ipak preuzeti juniore.

Trener kadeta trebao bi postati Ivica Landeka, a Ivo Milić, koji se prije spominjao za tu funkciju, šef Dinamovih skauta. No, to sve još nije stavljeno na papir...

Marko Marić praktički već radi posao šefa omladinske škole

Isto tako, čujemo da je budući prvi čovjek maksimirske nogometne škole Marko Marić već praktički krenuo u novi posao iako još nije službeno verificiran. On će uz Darija Šimića razgovarati sa svim ljudima iz škole kojima ugovor ima rok trajanja do 30. lipnja. Nakon tih razgovora, Šimić će s prijedlozima nove strukture škole krenuti prema Upravi kluba, koje mora blagosloviti sve odluke. Ovi dani nakon završetka sezone u plavom domu su očito zatišje pred buru.

ONI BI TREBALI DOĆI U ŠKOLU

Marko Marić

- novi direktor klupske škole

Ivica Banović

- novi trener juniora Dinama

Ivica Landeka

- novi trener kadeta Dinama

3,8

milijuna eura Dinamo godišnje daje za plaće igrača na posudbama

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 20:12