BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
ODLAZI S MAKSIMIRA

Dinamo raskinuo ugovor s ‘novim Olmom‘: Stigao je kao kapetan Arsenala, ali nije ostavio dublji trag

Bio je veliki talent, u njega su polagali nade, ali nakon samo 17 utakmica odlazi iz kluba
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. siječanj 2023. 21:31

Nakon tri godine i svega 17 odigranih utakmica, Dinamo je raskinu ugovor s velškim veznjakom Robbiejem Burtonom. Velšanin je u Maksimir stigao iz U23 momčadi Arsenala s epitetom velikog talenta, uostalom bio je kapetan rezervne momčadi "Topnika" i mladi reprezentativac Walesa.

Dinamovi skauti upoznali su ga iz prve ruke, u utakmici Premier League International Cupa igranoj u prosincu 2019. u kojoj je Arsenal s 3:2 svladao Zagrepčane za koje su tada igrali Gvardiol, Franjić, Marin... Samo nekoliko mjeseci kasnije Burton je bio u Maksimiru, a iznenadnom transferu kumovalo je što još uvijek nije imao potpisan profesionalni ugovor...

Epitet "novog Danija Olma" Burton nije ostvario. Igrao je za B momčad Dinama, formu tražio na posudbi u Istri, a od ljeta prošle godine u irskom prvoligašu Sligo Roversu u kojem je trebao ostati do siječnja ove godine. U Zagreb se, međutim, neće vraćati.

U Dinamu Burton nije našao sreću, njegove ofenzivne kolone ostale su prazne, a njegovo vrijeme u Maksimiru pamtit će se više-manje isključivo po tome što je bio prvi Britanac u dresu Modrih te po jednom bizarnom detalju - izravnom crvenom kartonu protiv Istre kojeg je dobio tri minute nakon ulaska u igru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:01