Slavlje Dinama u Jarmini

 MARKO MRKONJIC Cropix
KUP HRVATSKE

Dinamo rutinski odradio posao i napunio mrežu Borinaca, igrač iz sjene briljirao s tri asistencije

Nisu Modri imali nikakvih problema na gostovanju u mjestu kraj Vinkovaca za prolazak u osminu finala
Piše: Marko Crnjak, Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2022. 17:42

BORINCI - DINAMO 0:4 (Ivanušec 12‘, Drmić 15‘, 20‘, Bočkaj 76‘)

JARMINA Igralište NK Borinci. Gledatelja 2.200. Sudac: Ivan Matić (Osijek). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Oliver Romić (Osijek). Delegat: Darko Kolesarić (Osijek).

BORINCI: Da. Prišćan (od 59. Matić) - D. Culi, Kiš, Pavičić, Merkaš - Flinčec, Do. Prišćan (od 68. Petrovečki) - Brlečić, Ležaić (od 68. Bručić), Novoselac (od 54. Dumbovečak) - S. Šest (od 54. V. Šest). Trener: Saša Šest.

DINAMO: Nevistić - Dilaver, Theophile-Catherine (od 46. Ljubičić), Lauritsen, Štefulj - Mišić (od 46. Bulat) - Bočkaj, Ivanušec (od 46. Soldo), Marin, Špikić - Drmić. Trener: Ante Čačić.

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su šesnaestinu finala Kupa Hrvatske visokom 4:0 pobjedom na gostovanju u Jarmini. Sukladno svim očekivanjima, gledali smo u potpunosti jednosmjernu utakmicu gdje pitanje nije glasilo tko će pobijediti, već koliko će Modri golova utrpati u mrežu NK Borinca, ekipe iz amaterske Međužupanijske nogometne lige Osijek - Vinkovci.

Malo je nedostajalo vrhovnom napadaču Saši Šestu, ujedno i treneru Borinca, da iznenadi aktualne prvake zemlje već u prvim sekundama utakmice, ali iz blizine je njegov udarac obranio Ivan Nevistić, koji se po prvi put našao među vratnicama Dinama. Potom su Luka Ivanušec (11) i Josip Drmić (15, 20) riješili sva pitanja u razmaku od osam minuta, a Petar Bočkaj (76) postavio je konačan rezultat na asistenciju Daniela Štefulja. Odlično je Štefulj iskoristio svoj prvi start u sezoni, bila mu je to treća asistencija na utakmici, kumovao je i Drmićevim pogocima.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Ante Čačić nije mogao računati na Dinamove reprezentativce, pa se u malom selu do Vinkovaca pojavio s 15 spremnih igrača. Što je obećao uoči susreta, to je i ispunio - ponudio je minute onima koji ih dosad nisu sakupili mnogo. Uz već spomenutog Štefulja i Nevistića, u modrom dresu debitirao je veznjak Marko Soldo, a značajnu minutažu dobili su još Antonio Marin i Marko Bulat.

Skromni klub pored Vinkovaca nema razloga očajavati, pa čak i s četiri pogotka u svojoj mreži. Saša Šest i prije utakmice nije krio da su šanse njegove momčadi "manje od promila", a ovakva prilika za igrom protiv prvaka Hrvatske "pruža se jednom u životu i Jarmini predstavlja finale Lige prvaka", pa je kao jedini zadatak amaterske momčadi postavio uživanje na terenu. I zasigurno su uživali, u odličnoj atmosferi pred više od 2000 gledatelja, a bilo bi ih i triput više, otkrio je predsjednik kluba Mario Rožić, da kapacitet to dozvoljava. Ovako su se oslonili na svoj malen dio namijenjen za gledatelje uz posuđene mobilne tribine.

Dinamo će u osmini finala igrati protiv boljeg iz ogleda Split - Cibalia, koji je na rasporedu 19. listopada.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotova je utakmica u Jarmini! Dinamo je nakon tri pogotka u prvom zabio i još jedan gol u nastavku utakmice. Uvjerljivo, sasvim zasluženo, rutinirano... Modri bez jako puno igrača prošli prvu zadaću u Kupu, a što je još važnije, nitko se nije ozlijedio pred uzbudljiv jesenski dio sezone.

90‘ Nakon regularnih devedeset, slijedi nam još jedna minuta sudačke nadoknade.

87‘ Dobar centaršut Marka Bulata koji se pretvorio u udarac na gol, lopta je odsjela na mreži domaćeg gola.

82‘ Pokušat će domaći do kraja postići počasni pogodak, desetak je minuta do posljednjeg sudačkog zvižduka. U duelu s Merkašom lakše se ozlijedio Dario Špikić, no neće mu trebati liječnička intervencija.

76‘ GOOOOL! Bočkaj za 0:4. Sjajna lopta u sredinu, Bočkaj krasno pogađa. Još jedan centaršut Štefulja, treća danas već za njega, a Bočkaj je okrenuo suparnika u prvom koraku i odmah pogodio.

75‘ Deseti korner za Dinamo danas, izveo ga je Bulat s desne strane, Ljubičić je bio najviši u kaznenom prostoru, no ne pogađa okvir vrata.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

70‘ Desnom nogom probao je s kakvih dvadesetak metara zabiti Bočkaj, išao je taj njegov udarac ravno u ruke Matića.

67‘ Period igre bez pravih prilika, nove dvije izmjene s domaće klupe...

62‘ Dva dobra ubačaja, nisu najprije Drmić, a onda Ljubičić uputili udarac prema Matiću, ostaje 0:3.

60‘ Umjesto vratara Prišćana sada ulazi njegova zamjena Matej Matić. Mladi, 19-godišnji čuvar mreže dobit će danas posljednjih pola sata ovoga dvoboja.

57‘ Prilika za Borince, pucao je sada Merkaš, a odmah na drugoj strani Ljubičić dobro poteže, no brani Prišćan.

53‘ Još jedan prekid u realizaciji TV-prijenosa. Iako je u Jarmini sunčano uz kakvih 20-tak stupnjeva, na putu do Jarmine je nevrijeme, na Zagreb se spustila kiša...

51‘ Probao je sada Antonio Marin, nije niti pucao, niti dodao Drmiću, mogla je to biti nova velika prilika za Modre.

49‘ Štefulj je sad pucao s poludistance, Kiš je to izblokirao i izbacio loptu u novi korner.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

46‘ Kreće nastavak utakmice, umjesto Josipa Mišića i Luke Ivanušeca ulaze Marko Bulat i Robert Ljubičić. Odmah je Bulat imao i ubačaj iz kornera nakon kojeg Drmić nije pogodio glavom. Također, izašao je na poluvremenu i Theophile umjesto kojeg je ušao debitant Marko Soldo.

POLUVRIJEME: Dinamo i dalje ima prednost od 3:0 koju je stekao već do 20. minute.

41‘ Još nekoliko prilika za Dinamo, Štefulj je danas posebno agilan na svojoj lijevoj strani, dobrim je ubačajima već danas nekoliko puta "nahranio" napadače.

35‘ Izveo je Dinamo preko Drmića jedan slobodan udarac s lijeve strane, Lauritsen je skakao i nije najbolje uspio zahvatiti loptu.

31‘ Dobro su kombinirali Drmić i Štefulj na ulasku u kazneni prostor, no izašao je s vrata Prišćan i pokupio loptu.

28‘ Novi pokušaj gostiju, Prišćan je uspio reagirati na udarac Špikića glavom i zaustaviti to. Nastavljaju se prijetnje Modrih, ne bi nas čudilo da do poluvremena vidimo novu loptu u domaćoj mreži.

25‘ Lijepo je intervenirao Prišćan na vrlo dobar udarac lijevom nogom Emira Dilavera. Odbio je to domaći vratar u korner, nije to pak bila velika ugroza za Borince.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

23‘ Nova prilika za Borince, nije se snašao Saša Šest pred vratima Nevistića, izostao je završni udarac...

20‘ GOOOOL! Drmić još jednom za 0:3. Nismo to vidjeli u izravnom TV-prijenosu zbog tehničkih problema.

19‘ Bila je najavljivana loša situacija glede vremenskih prilika, očito je da je vrijeme krivac i za nestanak TV-slike s igrališta u Jarmini. Iako, prilično se razvedrilo u odnosu na vremensku prognozu koja je obećavala kišu.

17‘ Nagovijestili smo da bi se ubrzo nakon prvog mogao dogoditi i drugi pogodak Modrih. Doduše, ne bismo bili stavili velik ulog na to da će između dva pogotka proći tri minute... Ali, Dinamo je već odradio veliki dio posla, sada mogu igrati do kraja opušteno.

15‘ GOOOOL! Drmić za 0:2. Ubačaj Štefulja s lijeve strane, niska, sjajna lopta na šut Drmića koji je zakucava u mrežu.

14‘ Nije išlo iz igre pa je Dinamo zabio nakon prekida. Kaznio je Ivanušec izlazak vratara Prišćana nešto dalje od vrata. Je li to samo početak, hoćemo li vidjeti još koji pogodak u minutama koje dolaze?

12‘ Ivanušec za 0:1! Probijena je obrana domaćih nakon kornera i odbijene lopte, izašao je vratar Prišćan nakon što je odboksao loptu do Ivanušeca koji je pospremio s kakvih 15-tak metara loptu u malu mrežicu...

image
MARKO MRKONJIC Cropix

9‘ Drmić! Kakva prilika za Dinamo. Štefulj je ubacio s lijeve strane, sjajna je to bila lopta u sredinu odakle Drmić promašuje praktički prazna vrata.

8‘ Iza domaćeg gola upravo se smjestila veća grupa navijača Dinama koja će također danas pružati podršku gostima u Jarmini.

6‘ Domaći još uvijek odolijevaju napadima Dinama koji polagano postaju sve opasniji.

1‘ Jarmina odmah prijeti, već u 10. sekundi! No, siguran je Nevistić koji pokušaj domaćih s nekakvih 10-ak metara.

16.00 Počela je utakmica u Jarmini!

Linker
07. rujan 2024 19:18