RONALD GORSIC Cropix
MOGLO JE I GORE

Dinamo saznao potencijalnog suparnika na putu do skupina Lige prvaka i ogromne novčane nagrade!

Zanimljivo, ždrijeb u Nyonu je ista dva para spojio i u play-offu Europske lige
Piše: SNObjavljeno: 02. kolovoz 2022. 12:09

Dinamo večeras (utorak) u Razgradu igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Kuglice su Modre u ovoj fazi spojile s Ludogorecom, a danas su Ante Čačić i društvo saznati tko ih, ako prođu bugarskog prvaka, čeka u play-offu, odnosno tko im je posljednja prepreka za ulazak u skupinu Lige prvaka.

Bit će to, kako je danas odlučeno, uspješniji iz okršaja norveškog Bodø Glimta i litavskog Žalgirisa. Izbjegli su tako Modri najtežeg mogućeg suparnika, što je za njih definitivno bio turski prvak Trabzonspor.

Dinamo bi prvu utakmicu igrao u gostima, a prvi susret doigravanja za plasman u Ligu prvaka na rasporedu je 16. ili 17. kolovoza. Uzvrati su tjedan dana kasnije. Prolazak u skupine LP donosi financijsku nagradu od preko 20 milijuna eura.

PAROVI PLAY OFFA LIGE PRVAKA

Karabag (Aze)/Ferencvaros (Mađ) - Šerif Tiraspol (Mol)/Viktoria Plzen (Češ)

Bodo/Glimt (Nor)/Žalgiris Vilnius (Lit) - Ludogorets 1945 (Bug)/ DINAMO (HRV)

Maccabi Haifa (Izr)/Apollon Limassol (Cip) - Crvena zvezda (Srb)/Pjunik (Arm)

FC Copenhagen (Dan) - Trabzonspor (Tur)

Dynamo Kijev (Ukr)/Sturm Graz (Aut) - Benfica (Por)/Midtjylland (Dan)

Union Saint-Gilloise (Bel)/Rangers (Ško) - Monaco (Fra)/PSV Eindhoven (Niz)

Dinamo je istoga dana, malo iza 13 sati, saznao i potencijalnog protivnika u play-offu Europske lige. Tamo će se, naime, naći u slučaju da ispadne od Ludogoreca, a kuglice su odlučile hrvatskog prvaka ponovno spojiti s istim parom. Dakle, ispadanje Modrima donosi poraženog iz susreta Bodø Glimta i Žalgirisa. Utakmice doigravanja za Europsku ligu su na rasporedu 18. i 25. kolovoza.

Linker
20. travanj 2024 07:20