VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA Valery Hache/Afp/Profimedia
KONAČAN RASPLET

Dinamo saznao protivnika u play-offu Lige prvaka, Modri izbjegli turskog velikana

Prve utakmice play-offa igraju se 20. i 21. kolovoza, a uzvrati su tjedan dana kasnije.
Piše: SNObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 12:17

U Nyonu je održan ždrijeb playoffa Lige prvaka, a Dinamo je nešto iza podneva saznao ime protivnika koji mu stoji na putu do elitnih skupina.

Modri će tako na posljednoj stepenici snage odmjeriti protiv boljega iz susreta između azerbajdžanskog Qarabaga i bugarskog Ludogoreca. Prve utakmice play-offa igraju se 20. i 21. kolovoza, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Treba istaknuti kako Dinamo u slučaju poraza u playoff rundi ima zagarantirano mjesto u skupinama Europske lige. Također treba napomenuti kako se Liga prvaka od ove sezone igra u drugačijem formatu. Od ove godine igrat će 36 umjesto dosadašnje 32 momčadi.


Parovi play-offa Lige prvaka:

Young Boys (Švicarska) - Galatasaray (Turska)
Dinamo - Qarabag (Azerbajdžan)/Ludogorec (Bugarska)
Midtjylland (Danska)/Ferencváros (Mađarska) - Slovan Bratislava (Slovačka)/APOEL (Cipar)
Jagiellonia (Poljska)/Bodo/Glimt (Norveška) - Crvena zvezda (Srbija)
Malmö (Švedska)/PAOK (Grčka) - Sparta Prag (Češka)/FCSB (Rumunjska)
Lille (Francuska)/Fenerbahče (Turska) - Slavia Prag (Češka)/Union Saint-Gilloise (Belgija)
Dinamo Kijev (Ukrajina)/Rangers (Škotska) - Salzburg (Austrija)/Twente (Nizozemska)

Dinamo će igrati protiv pobjednika susreta Karabah - Ludogorec. Prva utakmica igrat će se na Maksimiru.

Prvi par je Young Boys - Galatasaray.

12.05 Kreće ždrijeb u Nyonu.

Najavu piše: Damir Dobrinić

Nastavlja UEFA sa svojom već ustaljenom praksom da ždrijebove novih kvalifikacijskih kola svoja tri klupska natjecanja održava dok još prethodna nisu završila. Ta se ptiča nastavlja već u ponedjeljak, kad je organizirano izvlačenje parova play-off runde Lige prvaka te Europske i Konferencijske lige. Dinamo i Rijeka će u njoj sigurno igrati, prvak Hrvatske u najjačem europskom natjecanju, Rijeka u Euroligi ili, ako ispadne u njenom trećem pretkolu, u Konferencijskoj ligi, dok Hajduk i Osijek tek moraju izboriti svoje mjesto u toj fazi natjecanja.

Prvi će svog suparnika doznati zagrebački Dinamo, ždrijeb play-offa Lige prvaka u Nyonu počinje u 12 sati. Moguće je da će se prije ždrijeba broj potencijalnih skupina smanjiti, da će UEFA grupirati određene klubove, a to će objaviti danas od 8.30 sati (budući da je najavila takvu mogućnost, vjerojatno će to i napraviti), isto kao i za Europsku i Konferencijsku ligu.

Samo jedan klub već čeka u ždrijebu kao nenositelj, a on je i najjači među njima.

Galatasaray, prvak Turske, nema toliko dobar europski koeficijent, ali zato ima sjajnu momčad. Na Transfermarktu je procijenjena na 193 milijuna eura, a sedmorica igrača pod vodstvom trenera Okana Buruka imaju vrijednost veću od 10 milijuna eura. Da trener Dinama ima pravo na jednu želju koju će mu zlatna ribica ispuniti uoči ždrijeba play-offa, ona bi sigurno glasila - za suparnika ne želim Galatu! Iako i među ostalim klubovima vreba opasnost, Turci su ipak najsnažniji.

Pogledamo li vrijednosti u milijunima eura na Transfermarktu, gdje je Dinamova vrijednost 71 milijun eura, najjači je par Sparta Prag (72) - FCSB (32). Slijede Karabah (16) - Ludogorec (53), Jagiellonia (18) - Bodo/Glimt (31) i Slovan Bratislava (21) - APOEL (14). Pobjednik tog posljednjeg para čini se idealnim za Dinamove ambicije ulaska u skupinu Lige prvaka koja će ove sezone prvi put biti jedinstvena i brojati 36 klubova.

Linker
05. rujan 2024 17:28