GORAN MEHKEK Cropix
REAKCIJA TRENERA

Dinamo saznao protivnike u Ligi prvaka, u Zagreb stižu tri snažne ekipe: ‘Na papiru smo favoriti‘

U Ligi prvaka nastupa i hrvatski doprvak Olmissum koji je već ranije saznao protivnike
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 14:15

U periodu od 24. do 29. listopada u KC Dražen Petrović odigrat će se grupa Glavne runde Lige prvaka, a kojoj će domaćin biti Futsal Dinamo.

Nakon posljednjeg kola Preliminarne runde Lige prvaka, odigrane u nedjelju, Futsal Dinamo saznao je svoje protivnike u povijesnom nastupu među europskom elitom.

U Zagreb stiže švedski prvak Örebro, crnogorski Titograd iz Podgorice te prvak Poljske KS Constract Lubawa koji je završio kao najbolja drugoplasirana momčad Preliminarne runde.

- Na papiru smo favorit, ali jedno je na papiru, a drugo na parketu. Protivnike dobro poznajemo, izdvojio bi Poljake da su najopasniji jer puno ulažu u futsal i s time dolaze rezultati. U Švedskoj sam izbornik pa tako i tu ligu puno pratim iako je Örebro momčad koja ima puno stranaca u svojem kadru. Imaju dva neugodna Brazilca Erika i Diasa Alvesa, a istaknuo bi i Španjolca Sergija Moralesa - bila je prva reakcija trenera Dinama Matije Đulvata na ždrijeb.

- Što se nas tiče, mislim da se dobro trenira. Kadar nam je ostao gotovo identičan onome iz prošle sezone tako da nemamo nepoznanica. Vratio nam se Mihovil Prgomet, a otišao je Zvonimir Šućur. Također, mislim da smo dobili ‘‘strašno‘‘ pojačanje u vidu Nikole Gaudasića kao netko tko je do svoje 23. godine već ostavio značajan trag na hrvatskoj futsal sceni, a sada ima i iskustva igranja u Njemačkoj - podvukao je Đulvat.

U Ligi prvaka nastupa i hrvatski doprvak Olmissum. On se nalazi u “Putu A” Glavne runde i već je ranije znao svoje suparnike (Sporting Lisabon, Ajat i HIT Kijev). U Dinamovoj skupini samo pobjednik prolazi u Elitnu rundu, a u Olmissumovoj prve tri momčadi.

Linker
05. svibanj 2024 09:00