DAMIR KRAJAC Cropix
LOŠA VEČER U MAKSIMIRU

Dinamo više nikad ne smije igrati ovakav nogomet, a Čačić će morati donijeti jednu važnu odluku, ovako ne ide

S ovakvim nogometom, bez žestine i organizacije Lige prvaka neće biti...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. srpanj 2022. 23:45

S Dinamom treba znati živjeti, žalili su se navijači plavnih nakon utakmice koja je bila kao kazna iz noćne more. Loš ljetni horor u kojem su gotovo svi glavni glumci zaboravili uloge, ali baš su zato priredili stravu od koje će se Dinamovi fanovi tresti tjedan dana. I dalje vjerujemo da hrvatski prvak mora proći dalje, čak i u tako neugodnoj utakmici vidjelo se koliko ima višu pojedinačnu klasu pa bi ispadanje definitivno bilo najveći europski debakl u novijoj povijesti kluba. Od toliko skromnog rivala još nisu pali, čak je i albanski Skenderbau imao veću kvalitetu. Međutim sada više nismo spokojni.

Vuče nas da napišemo kako je jedina pozicija na kojoj prvak Sjeverne Makedonija ima boljeg igrača - trenerska; ali suzdržat ćemo se od takvih zaključaka koliko je god jasno da je Goce Sedloski još jednom protiv Modrih napravio izvrstan posao. Pokazao je da Dinamo čitao kao otvorenu knjigu i može ga anestezirati, a zamislite da igrače ne traži po McDonald‘su i noćnim barovima, gdje bi mu bio kraj. Ne bismo se začudili sa relativno brzo osvane na modroj klupi. No, i Ante Čačić ima pravo na popravni ispit.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dojam je bio da su Modri ušli u utakmicu kao da je prva pripremna u Moravskim toplicama, a ne Liga prvaka - i to je najveća krivnja za koju ih treba teratiti. Od trenera do igrača. Bez ritma, energije, agresije, ali što je posebno zabrinjavajuće koncentracije i ideje. Čačić će morati odlučiti tko mu je prva špica jer Petković i Drmić mogu u izvanrednim situacijama igrati zajedno, ali ekipa s njima dvojicom na terenu nema pravu fizionomiju te zbog manjka igrača u sredini pati u organizaciji igre.

Kad nisi na pravi način u utakmici osjetiš probleme, dolaze nesigurnost i nervoza pa i golovi kakve su primili. Ne treba zato pucati na Livakovića, čije je pogreška očita niti u bilo kojeg pojedinca. Svi su zajedno odigrali 2:2 s malim Škupijem koji se borio kako se to i radi u najvažnioj utakmici u klupskoj povijesti i zaslužio je remi. Sad je na Dinamo da mu u težim okolnostima, na njegovom terenu, prekine san. Za to će trebati naglo buđenje iz letargije i daleko kvalitetniji nogomet. Ironija je da su Modri, kad su već toliko kiksali, imali i sreće kao kod gola Brune Petkovića, kojem je Arijan Ademi dodao nehotice krivo zahvativši loptu. Imaju je i zbog činjenice što golovi u gostima više nemaju veću težinu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

S ovakvim nogometom, bez žestine i organizacije Lige prvaka neće biti. Čak i ako prođu Škupi, Ludogorec će biti previsoka prepreka. Međutim, Dinamo više nikad ne smije igrati ovakav nogomet! U tom slučaju sve će biti daleko bolje. Nadamo se već od Skoplja.

Linker
26. travanj 2024 08:06