GORAN MEHKEK Cropix
OGLASIO SE TRENER MODRIH

Dinamo vjerojatno bez četvorice u iduću utakmicu, Jakirović otkrio: ‘Dvojica osjećaju posljedice udaraca...‘

‘Dugo nismo imali dvije uzastopne pobjede, gotovo dva mjeseca, a ove su nam bile iznimno važne‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2023. 16:37

Dinamo na Apašu kreće u svoj planirani ciklus ‘četiri od četiri‘. Radi se o tome da se pobijedi u sve četiri utakmice do kraja prvog dijela sezone, dakle da pred Modrima pognu glavu Slaven Belupo, Rudeš, Ballkani i Hajduk. S ta četiri trijumfa, ovaj dio sezone koji je bio iznimno turbulentan i ponešto šokantan, bio ni na kraju posve podnošljiv, negdje čak i zadovoljavajući, kad se uzme u obzir što se sve događalo od starta. Modri su u dobrom ritmu, uhvatili su dvije bitne uzastopne pobjede protiv Osijeka (2:1) i Astane (2:0), vraćeno je pomalo izgubljeno samopouzdanje, definitivno se lakše diše u maksimirskim odajama.

- Dugo nismo imali dvije uzastopne pobjede, gotovo dva mjeseca, a ove su nam bile iznimno važne, i protiv Osijeka u prvenstvu i protiv Astane s ciljem prezimljavanja u Europi. Jasno je da svaka pobjeda diže samopouzdanje, mislim da smo na dobroj razini, ali imamo prostor za napredak u našoj igri. Svjesni smo i propusta koje smo imali, a sad ćemo ih, analizirajući odigrano, pokušati ispraviti i odigrati još bolje u svim segmentima nogometne igre - istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Modri će utakmicu u Koprivnici dočekati nakon što su prošli dug put od Astane do Zagreba koji je trajao osam sati, stigli su u Zagreb u petak ujutro u šest sati. Uz nagomilani umor, a sad ih čeka po prognozi iznimno hladno vrijeme, tvrd teren...

- Sve nam je jasno, ali mislim da su se dečki dobro regenerirali koliko su mogli u ova dva dana. Još ćemo na treningu vidjeti tko će sve biti na dispoziciji. Nekoliko je rovitih igrača i njihov je nastup pod upitnikom. Znamo da nas čeka zahtjevan teren, ali prosinac je, moramo se maksimalno prilagoditi uvjetima, pokušati odigrati što bolje možemo i osvojiti tri boda.

U kakvom su stanju Stefan Ristovski i Marko Bulat?

- Obojica osjećaju posljedice udaraca sa zadnje utakmice pa bih, na upit o njihovu nastupu, više rekao "ne" nego "da". Izvan pogona su i Deni Jurić i Josip Drmić.

Marko Bulat igrao je u jako dobroj formi ove sezone, njegov po svemu sudeći sigurni izostanak s utakmice koja se igra u ponedjeljak svakako nije dobra vijest za Jakirovića, ali s druge strane neće biti prevelikih problema, jer za razliku od Konferencijske lige, Arijan Ademi može igrati u HNL-u, a tu je i mladi Petar Sučić, koji baš uvijek kad uđe u igru pokaže kvalitetne izvedbe i sigurno je igrač od kojeg će Dinamo imao velike koristi u budućnosti. Kad se pak radi o izostanku Ristovskog, najbitnije jest da jedan od lidera momčadi bude spreman za zadnja dva okršaja prvog dijela sezone, protiv Ballkanija i Hajduka, kad će se odlučivati sve kad se radi o Konferencijskoj ligi, a mnogo toga kad se radi o HNL-u. Na desnom beku će u Koprivnici igrati Sadegh Moharrami, dok će na stopersku poziciju opet Theophile, koji poput Ademija također zasada ne može igrati u Europi.

Slaven Belupo u zadnjoj je prvenstvenoj utakmici svladao Lokomotivu u Kranjčevićevoj s 3:1.

- Igraju na svom terenu, ali bit će dosta i naše publike. To je nova utakmica, novo dokazivanje. Kolega Roy Ferenčina već je određeno vrijeme u Slaven Belupu, vide se pomaci koje je napravio, pogotovo u toj zadnjoj utakmici protiv Lokomotive. Moramo biti maksimalno koncentrirani, a najviše na ono što mi radimo jer, uza sav respekt prema domaćinu, mi možemo najviše utjecati na igru – dodao je trener Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 03:17