Gabriel Rukavina (desno)

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVI POTEZI PRVAKA

Dinamo vraća svog velikog talenta, a na vratima Maksimira je i jedan od nekad najjačih šutera HNL-a?

Procurila je i priča da je Dinamo zainteresiran za igrača Panathinaikosa, Adama Gnezdu Čerina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. lipanj 2024. 09:09

Svakako jedno od najzanimljivijih pitanja ovog ljeta kad je Dinamo u pitanju jest - Gabriel Rukavina. Tog mladića od 20 godina davno su već u plavom domu označili kao velikog talenta, ali eto dosada još nije niti kod jednog trenera dobio pravu priliku. Znate sigurno da je bio na posudbi u Gorici koja je završila i sad je opet igrač plave svlačionice. Što će dalje biti s njim, hoće li ostati u Dinamu? O budućnosti Gabriela smo popričali s njegovim ocem, nekadašnjim sjajnom ‘španerom‘ Tomislavom.

- Vraća se u Dinamo. Gorica ima opciju otkupa ugovora do određenog datuma. Čekamo razgovor s klubom, pa da vidimo kako razmišljaju u Dinamu. Kad to saznamo, tako ćemo se i ponašati. Dakle, sad je jedino sigurno da se vraća u Maksimir - kazao nam je Tomislav Rukavina u uvodu.

Eto, baš i nas zanima kako će proteći taj razgovor u Maksimirskoj 128. Gabriel je nogometaš brz kao metak, ima sve predispozicije koje krilo mora imati. Prodoran je, ima igru ‘jedan na jedan‘, svakako je mladić na kojeg se treba gledati s posebnom pozornošću, a ima važeći ugovor Dinamom s vijekom trajanja od još tri godine. A kako otac vidi budućnost svog sina?

- Vidite, godinu i pol dana nije igrao u Dinamu. Najgora stvar koja bi se mogla dogoditi Gabrielu jest da se ponovi ista situacija. Zato očekujem da će razgovori s klubom biti korektni, otvoreni. Treba se svakako pronaći najbolje rješenje. Za sve. Postoji ugovor s klubom i Dinamo na neki način odlučuje. Uz naravno dodatak da postoji opcija otkupa ugovora, a to onda Dinamo više ne može stopirati, ako se ispune određeni uvjeti - zaključio je tata Rukavina.

image

Petar Bočkaj

DAMIR KRAJAC Cropix

Još jedan igrač se vraća u Dinamo, to je Petar Bočkaj (27). Njemu zadnjeg dana mjeseca lipnja istječe posudba u ciparskom Pafosu. Realno, teško je vjerovati da modri klub računa na Peru Bombardera. Po našim saznanjima, postoji mogućnost raskida ugovora s modrim klubom, a nakon toga bi Bočkaj mogao potpisati novi ugovor s Pafosom. Ciprani su zadovoljni s onim što je Pero prezentirao, te bi ga po našim izvorima željeli i dalje imati u svom klubu. Naravno, i Dinamo bi u tom slučaju želio nešto zaraditi, ima raznih opcija, vijdet ćemo kako će se ta priča završiti.

Od drugih informacija iz Dinama, predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić u srijedu su bili u Austriji, traže kamp za ljetne pripreme Modrih. Žele izabrati najbolji, ali isto tako se ne žele razbacivati eurima, o novoj strategiji maksimirskog kluba već smo pisali. U utorak su obojica bili u Ljubljani na prijateljskoj utakmici Slovenija - Armenija. Procurila je priča da je Dinamo zainteresiran za igrača Panathinaikosa, Adama Gnezdu Čerina (24).

Slovenski reprezentativac bio je sigurno se sjećate igrač Rijeke, ne bi mu trebala prilagodba na HNL, u plavom domu drže da bi bio pojačanje za Modre, razmišlja se o veznoj liniji Mišić-Gnezda Čerin - Baturina... Naravno, uz kapetana Ademija. Možda je u toj priči oko mogućeg angažmana slovenskog reprezentativca još značajnije to ‘razmišljanje‘. Jer, to znači da Martin Baturina ostaje u plavom domu!

Naravno, ta priča oko Gnezde Čerina jest na dugom štapu, Panathinaikos ima dosta velika potraživanja u financijskom smislu. No, to je sad posao Velimira Zajeca, legende Panathinaikosa. Može li Zeko napraviti biznis s svojim bivšim klubom?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. lipanj 2024 11:27