RONALD GORSIC/CROPIX
NAJSKUPLJI EKSPONAT

Dinamo za reprezentativca očekuje više novca nego što je dobio za Majera, odlazi li već ove zime!?

Maksimirsko društvo nada se ponudi od čak 15 milijuna eura, što bi bio jedan od najvećih transfera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. siječanj 2022. 17:59

Početkom zimskog prijelaznog roka, kad su nogometaši iz HNL-a u pitanju, u prvom planu je Dinamov i reprezentativni veznjak, Luka Ivanušec. Svi se slažu da je on najveći eksponat HNL-a.

E, sad, hoće li Dinamo prodati Ivanušeca već ove zime ili možda na ljeto, ne zna se. Sve, naravno, zavisi od ponude koja će stići na maksimirsku adresu. Po informacijama kojima raspolažemo, niti jedna službena ponuda nije sjela u Maksimirsku 128, ali tek je počeo mercato, već sutra će možda informacija biti drukčija.

Ono što je jasno, Modri će na sjajnom veznjaku sigurno željeti zaraditi veliku svotu eura jer Ivanušec je vrijedan igrač, mladić koji je već sad napravio respektabilnu karijeru, a sigurno će u budućnosti biti još veća. Igrač je to koji može igrati u svim ligama Petice, zainteresiranost za njega je ogromna na mnogim europskim meridijanima.

Koliko bi Dinamo mogao tražiti za Ivanušeca? Razni izvori tvrde da prodajna cijena sigurno neće biti ispod 15 milijuna eura. Dakle, čeka se ponuda od 15 ili više "milijunčeka". Ukoliko se to dogodi, onda će Ivanušecov izlazni transfer biti jedan od najvećih u povijesti Modrih.

Najveći je onaj Marka Pjace u Juventus za 23 milijuna eura, slijedi Modrićev u Tottenham za 21 milijun eura, Dani Olmo i Joško Gvardiol prodani su za 19 milijuna eura, Filip Benković za 14,5 milijuna eura, a Eduardo da Silva, koji je još 2007. prešao u Arsenal, prodan je za 13,5 milijuna eura.

Svega pola milijuna manje plaćeno je za Marka Roga (Napoli) i Vedrana Ćorluku (Manchester City), dok je Inter iz Milana platio dvaput po 11 milijuna eura prvo za Darija Šimića (1998.), a potom i za Matea Kovačića (2012.). U međuvremenu se Lovro Majer prodao u Rennes za 12 milijuna eura. Naravno, treba napomenuti da su to cifre bez onih bonusa koji se uvijek vežu uz takve ugovore.

Po onome kako sada stoje stvari, Luka Ivanušec bi, dakle, ako se ostvare Dinamove želje, trebao napraviti veći izlazni transfer od Lovre Majera. No, pričekajmo, treba vidjeti kako će se stvari odvijati. Ponekad je nogometno tržište "čudna biljka". Recimo, već nekoliko posljednjih prijelaznih rokova stalno se špekuliralo da će Dominik Livaković ili Bruno Petković zgotoviti neki inozemni transfer, ali to se ne događa. Ponuda i potražnja ponekad nisu u korelaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:17