Dani Olmo je na meti brojnih europskih klubova

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
KATALONCI IMAJU PLAN

Dinamo zbog Barcelonine podle igre ostaje bez milijuna? Trebao je napuniti Modru blagajnu, ali...

Barca želi pod svoje okrilje vratiti Danija Olma, no nisu presretni s time da ga moraju i platiti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. siječanj 2023. 22:49

Dinamo je prodao Danija Olma u RB Leipzig za 29 milijuna eura uz još 20 posto zarade na Leipzigovom profitu od njegova idućeg transfera. Ta potencijalna zarada trenutno je na "dugom štapu".

Barcelona nema novca priuštiti si transfer Olma, ali zato ima "pakleni plan" kako da "izgubljenog sina" vrati na Nou Camp, a da pritom ne isplati ni euro odštete! Španjolskog veznjaka, naime, ugovor s Leipzigom veže do ljeta 2024., a godinu i pol dana prije njegova završetka čelnici Barcelone već su krenuli u akciju. Pritom njemački klubu ne kane obeštetiti, nego im je prema tvrdnjama španjolskih medija plan nagovoriti Olma da ne potpisuje produženje ugovora s Leipzigom te da za godinu dana iskoristi mogućnost i potpiše predugovor s matičnim klubom, a potom se kući vrati čistih papira.

Koliko je plan realan i ostvariv ostaje za vidjeti jer za Olma odavno postoji interes iz Premier lige - spominjali su se već Manchester United, Liverpool, a odnedavno i Chelsea - koji za razliku od Barcelone nemaju financijskih problema isplatiti RB Leipzig, ali ni Olmu ponuditi veća primanja. Inače, Transfermarkt je tržišnu vrijednost bivšeg Dinamova veznjaka procijenio na 40 milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 04:22