Ognjen Naglić

 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
ŽESTOK ODGOVOR MAMIĆU

‘Dinamom ne može upravljati kriminalac, a on nije jedini koji je odbio zapovijedi iz Međugorja!‘

‘Ranije nije bio ovako agresivan! A uprava mu je zabranila dovođenje novog trenera i nekih igrača.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2022. 16:46

Nakon što je Zdravko Mamić, nekadašnji izvršni predsjednik GNK Dinamo danas održao press-konferenciju u Mostaru, krenule su i reakcije prozvanih. Odmah nakon obraćanja medijima u studiju televizije N1 u Zagrebu gostovao je Ognjen Naglić.

Dugogodišnji je to novinar Hrvatskog radija, čovjek kojeg je Mamić izravno prozvao kao jednog od članova Izvršnog odbora koji mu je, kako je rekao, okrenuo leđa. Naglić je, zajedno s predsjednikom Mirkom Barišićem i još petoricom članova IO glasao za Krešimira Antolića, odnosno njegov ostanak na mjestu člana Uprave kluba. Podsjetimo, Nadzorni Odbor poništio je to i u četvrtak navečer potvrdio odluku Skupštine koja je većinski glasala za Antolićevo uklanjanje s toga mjesta.

- Sve što se dogodilo bio je dobro orkestrirani dvostruki puč. Prvi se dogodio u Skupštini, kada je bilo vrlo ružno, padale su teške riječi, prijetilo se, a na koncu je sve prijavljeno nadležnim državnim institucijama koje će odlučiti tko je na kraju u pravu. Drugi puč dogodio se u Nadzornom odboru, doista nikada nisam vidio da svih 17 članova glasa jednako. Sve je to bilo dobro izvedeno - rekao je Naglić u komentaru na početak aktualnih događanja.

image

Zdravko Mamić

DUJE KLARIC Cropix

Kako veli, stanje u Dinamu otkako Mamić nije u Hrvatskoj je vrlo dobro...

- Dinamo funkcionira odlično, rezultati su fantastični, pomirili smo se s navijačima, nema više vrijeđanja, atmosfera je odlična. Mamić je napravio velike stvari za Dinamo, to nitko ne može zanijekati, ali klub bolje funkcionira bez njega.

Dodaje i ovo:

- Bilo bi najbolje da sam Mamić može sam shvatiti kako klub ne može voditi čovjek koji je pravomoćno osuđen za težak kriminal, i to još iz druge države. Toga nema nigdje, pogotovo ne u jednoj zemlji Europske Unije. Pravna država mora reagirati da se ovakve stvari ne događaju.

Vladaju li zaista Dinamom dva klana - onaj Mamićev i onaj Antolićev?

- Čuo sam dosta naklapanja o tome, uglavnom po nekim portalima, ali doista ništa ne znam o tome. To je bacanje dimne zavjese. Antolić nije bio jedini koji je odbio zapovijedi iz Međugorja, još su odbila tri člana Izvršnog odbora, a Antolić ih je upozorio da paze što rade jer bi svi mogli završiti u zatvoru.

Tko upravlja novcem nakon skandala na Izvršnom odboru?

-U ovom trenutku iz kluba ne može izaći niti lipa, sve je hermetički zatvoreno. Novcem upravlja tročlana uprava, on se ne može više bilo kako izvlačiti iz kluba. Mogla bi se dogoditi situacija da je netko toliko moćan da npr. kupi igrača za 500 tisuća eura, cijena se ‘napumpa’ do dva milijuna eura pa se novac podijeli. Ali, to se u ovom trenutku ne može dogoditi.

Zašto je Mamić sada reagirao na ovakav način?

“Ranije nije reagirao ovako agresivno iako mu je uprava već branila dovođenje trenera Milanića, pa nekih igrača poput Pjace. Sada je drugačije reagirao jer mu je klub zabranio imenovanje novog sportskog direktora kojeg trenutno nemamo. Odlučili smo kako će tu funkciju do daljnjega obavljati Ante Čačić dok se ne pronađe trajno rješenje, a takvu odluku ne odobrava Mamić.

Zašto je Naglić odjednom promijenio mišljenje o Mamiću nakon svih godina lojalnosti?

“Mamić se jednom prilikom pojavio na video zidu tijekom sjednice uprave i davao je neke zahtjeve, a ja sam rekao da me ne tjera da biram između njega i kluba. Tu se situacija promijenila. U to vrijeme nije bilo pravomoćne presude, a sada se to znatno promijenilo. Ponavljam, klubom ne može upravljati osuđeni kriminalac iz druge države.

image

Ognjen Naglić i Zdravko Mamić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Linker
14. veljača 2024 02:07