Džemal Mustedanagic i Amer Gojak

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZNA SE I CIJENA

Dinamov BiH reprezentativac među prvima napušta Maksimir!? Na meti je dvaju klubova iz Engleske

U igri su dva engleska kluba, jedan od njih je bivši klub Slavena Bilića i Filipa Krovinovića
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. svibanj 2022. 23:41

Amer Gojak, BiH reprezentativac, jedan je od prvih koji bi mogli napustiti Maksimir ovog ljeta. Konkretna ponuda nije još stigla u Maksimir, ali dobili smo u četvrtak informaciju da se za njega zanimaju dva engleska kluba, oba iz Championshipa. Jedan smo klub uspjeli detektirati, radi se o West Bromwich Albionu, klubu na čijoj je klupi svojedobno bio Slaven Bilić, a za njega je igrao Filip Krovinović i zajedno su te sezone izborili promociju u Premiership.

image

Amer Gojak

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

WBA traži veznjaka Gojakovih karakteristika, s obzirom na to da je reprezentativac BiH, a igrao je i u Europskoj ligi, bodovi za radnu dozvolu ne bi bili problem. Sad je na potezu sam klub iz Birminghama, čeka se idući potez, hoće li se odlučiti za Gojaka ili će krenuti u nekom drugom smjeru. Podsjetimo, Dinamo je Gojaka prije dvije godine posudio Torinu uz otkupnu klauzulu od šest milijuna eura. Ako Dinamovi apetiti nisu porasli, ta svota WBA-u ne bi trebala predstavljati problem.

Ime drugog kluba zasad ne znamo, a navodno se u tom slučaju radi o posudbi s pravom otkupa, što u Maksimiru trenutno, kad je Gojak u pitanju, nije idealna opcija, s obzirom na to da mu iduće godine istječe ugovor.

Naravno, postoji način da se i to riješi bude li za ponuda ozbiljna. A baš zbog te činjenice da Gojak ulazi u zadnju godinu ugovora izvjestan je njegov odlazak ovog ljeta, teško da ćemo ga opet gledati u Dinamu nakon što je odigrao 200 utakmica u modrom dresu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:49