GORAN MEHKEK Cropix
MODRI LETE ZA BAKU

Dinamov dragulj nahvalio pojačanja: ‘Doveli smo sjajne igrače, prošle godine nije bilo lako‘

Martin Baturina zadovoljan je prijelaznim rokom u Maksimirskoj 128
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 14:38

Martin Baturina bio je jedan od junaka Modrih u prvom ogledu s Qaragabom, a naravno da se od njega očekuje bitna uloga i u Bakuu. U prvom susretu Nevistić je spasio dosta toga kod vodstva Dinama 1:0, da bi završilo 3:0.

- Qarabag ima jako dobru momčad, možda rezultat prvog susreta nije realan, ali drago mi je što smo iskoristili prilike koje smo imali. Ja sam mogao zapečatiti utakmicu, ali isto tako Nevistić nas je nekoliko puta sjajno izvukao. Prednost 3:0 je jako lijepa i nadam se da ćemo potvrditi prolaz – kazala je Dinamova desetka u zagrebačkoj zračnoj luci prije leta u Baku.

Postao je jedan od glavnih igrača, nositelja igre, dakako i reprezentativac, to je razlika u odnosu na lanjske kvalifikcije.

- Osjećam se bolje nege prošle sezone, napredujem iz dana u dan. Cilj mi je upravo to da napredujem.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Lani je Dinamo tijekom ljeta ostao bez Livakovića, Šutala i Ivanušeca, je li ova momčad spremnija za ozbiljne stvari u Europi?

- Činjenica je da smo doveli sjajne igrače, radi se i o izvrsnim momcima. Prošle godine nam je otišlo nekoliko prvotimaca, nije bilo lako, ali na kraju smo izvukli sezonu. Znali smo da imamo kvalitetu i to se potvrdilo.

Niste zabili u ogledu s Qarabagom u Zagrebu, pogodili ste gredu i vratnicu...

- Imao sam prilike da uđe, ali nije bitno tko postigne pogodak. Važno je da odigramo dobro i pobijedimo, to je jedino što želimo.

Reformirana Liga prvaka nudi zajamčenih osam utakmica, je li samim time motiv da se igra u njoj još veći?

- Liga prvaka je najveći motiv i najveće natjecanje. I da je pet utakmica ili šest kao dosad, to bi bilo svejedno – zaključio je Baturina.

Linker
05. rujan 2024 11:01