Ivan Šaranić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
TRANSFER U EMIRATE

Dinamov igrač u dva tjedna potpisao za dva kluba: ‘Bježali smo u skloništa, svako malo čujete sirene...‘

Brzo se ispostavilo da Ukrajina nije pravo mjesto, pa je Ivan Šaranić (21) završio u Dubaiju
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. srpanj 2024. 19:10

Dinamov igrač Ivan Šaranić (21) potpisao je trogodišnji ugovor za Al-Bataeh iz Dubaija. Šaranić je godinama slovio za jednog od najvećih talenata u maksimirskoj Akademiji. Ofenzivni veznjak sjajne lijeve noge i sjajnog udarca negdje je potom malo zapeo, pa se pokušavao nametnuti kroz Bravo, Varaždin, te prošle sezone Dugopolje, u kojem je ostavio dobar dojam postigavši 6 golova, uz 2 asistencije.

Ovo je ljeto za Šaranića bilo doista vruće, jer je u dva tjedna uspio potpisati za dva kluba. Prije Dubaija, Šaranić je bio u Ukrajini, gdje je potpisao za tamošnju Oleksandriju.

- Doputovao sam tamo, smjestio se u stan i krenuo trenirati. Međutim, vrlo brzo krenule su uzbune. Po tri, četiri sirene tijekom noći, a onda još svako malo i po danu. Nisam mogao normalno spavati, a ni trenirati, jer često smo i za vrijeme treninga morali bježati u skloništa. Imao sam najbolju volju, ali nakon tjedan dana sam rekao čelnim ljudima da se tamo ipak ne vidim. Nisu pravili nikakav problem, jer i njima je sve bilo jasno...

Vratio se doma, polako je već razmišljao gdje bi ga Dinamo mogao poslati na novu posudbu kad je stigao poziv iz Dubaija. Goran Tomić trenira Al-Bataeh, očito ga je zapazio u Dugopolju.

- U prvi trenutak bio sam jako iznenađen, zapravo nisam ni vjerovao svom menadžeru Mateju Škegri kad mi je rekao da me vodi u Dubai. Što da kažem? Oduševljen sam, jer Dubai je sušta suprotnost Oleksandriji. Bliski istok je u nogometnom naletu, tako da to vidim kao veliku priliku za sebe i svoju karijeru. Osjećam da sam "tu negdje", ali nikako da se probijem na pravi način, da pokažem sve što mislim da mogu. Igranje u Emiratima je sjajan izazov, uvjeren sam da ću se odužiti treneru Tomiću koji je pokazao vjeru u moj nogomet.

Šaranićev talent nikad nije bio sporan, a nije sporno ni da je Tomić trener koji se ne boji pružiti šansu mladim igračima. Nadajmo se da će obojica profitirati s ovim transferom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. srpanj 2024 19:11