Neven Đurasek

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
IDE U SUSJEDSTVO

Dinamov igrač vratio se iz Ukrajine, na Maksimiru na njega ne računaju, odlučili što će s njim...

Čak niti dok su ozlijeđeni Ivanušec, Bulat, a bio je to i Ademi donedavno, za njega nema mjesta.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. ožujak 2022. 13:45

Željko Kopić ipak neće priključiti kadru prve momčadi Nevena Đuraseka. Igrač koji je bio na posudbi u ukrajinskom Dnipru-1 pa se na početku ruske invazije vratio kući, trenirao je u zadnje vrijeme u Maksimiru. Kako Kopić ima problema s ozljedama, pogotovo u veznom redu (Ivanušec, Bulat, ranije i Ademi) postojala je šansa da priključi Đuraseka i koristi ga u nekim utakmicama. Međutim, na kraju će Đurasek ipak, do kraja sezone, napustiti Maksimir.

- U ponedjeljak idem u Ljubljanu i do kraja sezone ću igrati za Olimpiju - rekao nam je u nedjelju Đurasek.

Pričao je, kaže, s trenerom Kopićem, svjestan je situacije u kojoj se nalaze i on i Dinamo.

- Svjestan sam da se Dinamo bori za naslov, da je momčad već definirana i da bih teško u ovom trenutku dobio priliku i konkurirao za momčad. Otvorila se opcija odlaska u Olimpiju, prihvatio sam i tamo ću biti do kraja sezone.

Trenirat će ga Robert Prosinečki, što je, sigurno, bio dodatan argument za odlazak u Ljubljanu.

- Apsolutno, upravo je to i bio razlog zašto je prevagnula odluka da dođem u Ljubljanu, trenirat će me jedan takav nogometni velikan.

Što će biti na kraju sezone, naravno, još uvijek ne zna.

- Još je to daleko, vidjet ćemo kakva će biti situacija u Ukrajini, kakva će biti moja situacija. Zasad sam do kraja sezone u Olimpiji.

Kakva je situacija u Dnjipru, čuje li se sa suigračima?

- Čujem se, u kontaktu smo. Ha, većina je njih ostala u Dnjipru, a to je grad u kojemu dosad nije bilo puno bombardiranja. Oglase se ponekad sirene, ljudi idu u skloništa, ali kako je u nekim drugim gradovima, tamo je još dobro. Nadamo se svi da će taj rat što prije završiti - zaključio je Đurasek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 18:44