Sadegh Moharrami i Stipe Biuk

 DAMIR KRAJAC Cropix
POVRATAK OTPISANOG

Dinamov ‘izgubljeni sin‘ vratio se na velika vrata! Ali, dobro smo protrljali oči kad smo ga vidjeli...

Mogli bi Modri s njime dobiti značajno pojačanje. Ali, stvar je to koja može pozvati i na oprez.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. srpanj 2022. 11:38

Dobro smo protrljali oči kad smo vidjeli da je u udarnom sastavu hrvatskog prvaka za subotnju utakmicu s Hajdukom u Superkupu i iranski reprezentativac, 26-godišnji Sadegh Moharrami.

Čekaj, zašto nema Stefana Ristovskog, kapetana makedonske reprezentacije, čovjeka koji je prošle sezone bio nezaobilazni dio prve momčadi, bez kojeg se zapravo udarni sastav Modrih nije mogao zamisliti? Prošle sezone je Ristovski za Dinamo odigrao 30 utakmica u HNL-u, sedam u Europskoj ligi, te šest u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Velika scena

S druge strane, Moharrami je igrao na deset utakmica HNL-a, pet puta u Europskoj ligi, te samo jednom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Čak smo u jednom trenutku špekulirali da bi Moharrami mogao ovog ljetnog mercata napustiti Maksimir, da će plavi klub tražiti novog desnog beka kao alternativu neprikosnovenom Ristovskom.

Ali, Ante Čačić ima drukčiji pogled na nogomet od nas. On itekako vjeruje iranskom reprezentativcu. Uostalom, Čačić je od onih trenerskih tipova koji želi pokazati da svakog igrača može rehabilitirati, izvaditi ga iz naftalina i vratiti na veliku scenu. Najsvježiji primjer jest Bruno Petković. Petković prije dolaska Čačića i ovaj sada su naočigled neka sasvim druga priča. Nešto slično pokušat će i s Moharramijem. Iranac mu se svidio na pripremama, pokazao je da se na njega itekako može računati. I onda ga je odmah gurnuo u udarni sastav protiv Hajduka.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Je li Moharrami prvi desni bek za ovu sezonu? To se ipak ne bismo usudili ustvrditi, makar kad Čačić nekoga zavoli, onda ništa nije nemoguće. No, protiv Majstora s mora Moharrami se baš nije proslavio u defenzivnim zadacima. Mladi “bili tić” i Bišćanov U-21 reprezentativac Stipe Biuk radio mu je velike probleme, često ga je znao probijati, a Moharrami se nekoliko puta sam znao dovesti u tešku situaciju. No, možda je to bila i neka vrsta treme jer je odmah svrstan u prvu momčad na najvećem hrvatskom derbiju. Kako god, s vremenom je Moharrami postajao sve bolji i bolji...

Čačić kod njega posebno cijeni odlazak u ofenzivne akcije. Očito drži da je u napadačkom dijelu konkretniji od Ristovskog. Zbog toga mu je vjerojatno i dao prednost u odnosu na reprezentativca Sjeverne Makedonije. Naravno, činjenica da je Moharrami bio prvi izbor Čačića protiv Hajduka ne znači da se Ristovski mora pripremiti za klupu. Zapravo, za očekivati jest da će tijekom sezone Čačić miksati Moharramija i Ristovskog na poziciji desnog bočnog, da će ih koristiti zavisno od snage suparnika i trenutačne forme.

Uglavnom, Moharrami je opet u igri, “izgubljeni sin” s desnog boka vratio se na velika vrata u Dinamovu rotaciju.

Sretan što ga je kroz karijeru vodilo puno hrvatskih trenera

Moharramija su kroz karijeru vodili mnogi hrvatski treneri. Primjerice, izbornik mu je danas Dragan Skočić, u klubovima su ga svojedobno trenirali Krznar, Ivanković, Bjelica, Tomić, Mamić, Jovićević...

- Istina, puno me hrvatskih trenera vodilo i vodi u karijeri i ja sam zbog toga jako sretan. Sve su to stručnjaci koji znaju nogomet, koji su me upoznali s europskim pogledima i nogometnim stilom i od svakog od njih sam puno naučio. Hrvatski treneri su jako talentirani, puno znaju i baš mi je drago da me toliko njih dosad treniralo - rekao je lani Iranac u intervjuu za SN.

Sada mu je u Maksimiru šef Ante Čačić i za pretpostaviti je da Moharrami i za njega ima samo dobre riječi. Uostalom, iskazao mu je veliko povjerenje uvrstivši ga kao startera protiv Hajduka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:40