Antonio Mirko Čolak

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SN DOZNAJU

Dinamov odgovor: Na Maksimir se vraća nekad najbolji strijelac HNL-a i hrvatski reprezentativac!?

Grci za Čolaka traže oko 3,5 milijuna eura, ali postoji mogućnost da se ta cijena ipak smanji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. prosinac 2021. 10:55

Dinamo neće sjediti skrštenih ruku u zimskom prijelaznom roku. Po našim saznanjima, Modri bi mogli dovesti hrvatskog reprezentativca Mirka Antonija Čolaka! Navodno su već uspostavljeni kontakti između Modrih i PAOK-a, čiji je Čolak igrač. Vjerojatno znate da je Čolak bio na posudbi u švedskom Malmöu, s kojim je osvojio naslov prvaka Švedske, te završio natjecanje u Ligi prvaka. Ugovor u posudbi mu ima rok valjanosti još samo koji dan, a onda opet postaje igrač PAOK-a.

Koliko smo uspjeli saznati iz grčkih izvora, Grci za Čolaka traže oko 3,5 milijuna eura, ali postoji mogućnost da se ta željena cijena ipak smanji, ta da ga Modri dobiju po povoljnijim uvjetima. Možda bi Čolak mogao i na posudbu u Dinamo, ali kako saznajemo, PAOK bi ga ipak radije prodao.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dok se u PAOK-u nije snašao, Čolak je u Malmöu igrao izvrsno, prvenstvo je završio s 14 postignutih pogodaka, bio je treći strijelac lige. Uz to, zabio je i 5 pogodaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a ubilježio je i četiri asistencije. Odlične igre u švedskom prvaku donijele su mu i pozivnicu izbornika Zlatka Dalića za prošle kvalifikacije, u kojima je igrao protiv Slovenije i Slovačke. Na posljednjoj akciji za Maltu i Rusiju ostao je na listi pretpoziva.

Vidjet ćemo kako će se rasplesti ta priča, ali definitivno jest da Dinamo traži strijelca “killera”, a Čolak to svakako jest. Dokazao je to i u vremenima dok je igrao u Rijeci. Čolak bi svakako bio zanimljiv u paru s Brunom Petkovićem. Petković na “desetki”, a Čolak u vrhu napada. Tako bi Modri uz Denija Jurića dobili još jednog moćnog napadača. Kad je Komnen Andrić u pitanju, on bi mogao biti prodan ove zime. Srpski napadač koji je pri kraju sezone silom prilika uzdigao poput Feniksa, ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:51