Amar Dedić

 KERSTIN JOENSSON Afp
NE CVJETAJU IM RUŽE

Dinamov protivnik u problemima: ‘Svaka kritika je opravdana, nadam se da ćemo pokazati karakter‘

U prvom mjesecu sezone pobijedili su sve tri ligaške utakmice
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. listopad 2024. 15:53

Kako Red Bull Salzburg živi uoči susreta s Dinamom? Stresno i ponizno, upozoravajući da ovih dana “sigurno nećete vidjeti najbolji nogomet u našim životima”, kako je to uoči subotnje pobjede nad Altachom (2:1) u desetom kolu prvenstva objasnio trener Pepijn Lijnders.

Nizozemac se bavi ključnim pitanjem: Što se to tako dramatično promijenilo u odnosu na kolovoz? U prvom mjesecu sezone pobijedili su sve tri ligaške utakmice i uspješno apsolvirali Twente u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a onda ozbiljan pad s porazima od Sparte Prag i Bresta u LP, uz to i od bečkog Rapida i Sturma u prvenstvu s ukupno 15 primljenih golova. Kad god dođe netko ozbiljniji, Salzburg curi na sve strane...

- Svaka kritika je opravdana, nadam se da ćemo sada pokazati karakter - kaže sportski direktor kluba Bernhard Seonbuchner.

Zato ni uoči Dinama nitko ne želi najavljivati senzacije, tim više što se i protiv Altacha trebalo spašavati u zadnjim minutama. Tamošnji mediji ne govore o pobjedi, nego “izbjegavanju sramote”. Navode i jedan ozbiljan, doduše samo eventualni izostanak - Amar Dedić, važan desni bek, ima problem s kukom i upitan je za utakmicu s Modrima. Osim toga, vodi se i polemika treba li i dalje braniti Blaswich ili pak Schlager.

- Branio sam u subotu i ništa drugo ne znam. Odlično se osjećam i u dobroj sam formi - rekao je Schlager, dodavši da će Zagrepčane dočekati “u vjeri da pobjeda nad Altachom znači napredak”.

Prate događaje u Hrvatskoj

Kad smo već kod napretka, ističu Austrijanci da sve bolje izgleda Karim Konate i da bi mogao biti velika prijetnja u 16-ercu Modrih, ali najviše su ipak ponosni na Oscara Gloukha. Taj 20-godišnji Izraelac upao je u uži izbor za nagradu Golden Boy. Nalazi se, pored Yamala, Garnacha, Gülera... među 25 finalista u utrci za najboljeg mladog igrača svijeta.

Kako bilo, budite sigurni da će pripasti Yamalu, no to je sad manje važno. Bitniji je taj Gloukh, kojeg platforme za praćenje vode kao veznjaka, ali ustvari je iznimno ofenzivan, što će reći i pet postignutih golova i dvije asistencije u ovosezonskih šest utakmica Bundeslige.

Ne morate ni sumnjati, pratili su austrijski mediji što se ovih dana događalo u granicama Hrvatske, točnije u Puli. Dinamo ih nije baš oduševio, istaknuli su novinari portala LAOLA “neuspješnu generalku” i “rezultat od samo 2:2”. Zajednička im je točka da su udaljeni od vrha ljestvice - Dinamo četiri, a Salzburg šest bodova. Doduše, Lijndersova momčad broji i dvije utakmice manje od velikog dijela ligaške konkurencije, pa situacija izgleda još lošije nego što možda jest.

Linker
23. listopad 2024 15:53