Borussia Dortmund v Celtic

 EIBNER-PRESSEFOTO/FLORIAN WIEGAN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
LIGA PRVAKA

Dinamov suparnik popio sedam komada u Njemačkoj. Je li ovo ono što je UEFA htjela postići?

Od devet utakmica, čak pet ih je završilo pobjedama od četiri ili više pogodaka razlike. Pametnome dosta...
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2024. 22:56

Nogometaši Celtica izgledali su kao svemirski brod naspram Slovana iz Bratislave na otvaranju Lige prvaka u novom formatu, a onda su došli na Signal Iduna Park kod nemilosrdnih Nijemaca.

Dortmundska Borussia već je do predaha zabila pet golova Škotima, koji su postali prva britanska momčad s takvim (ne)uspjehom u europskim natjecanjima još od Cwmbran Towna (Kup pobjednika kupova 1997-98). Can je doveo domaćina u vodstvo u 7. minuti, Maeda je izjednačio dvije minute kasnije, a onda je "odčepilo"... Dvaput Adeyemi, Guirassy, pa ponovno Adeyemi za velikih 5:1 na poluvremenu.

image

Borussia Dortmund v Celtic

MICHAEL TITGEMEYER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nijemci, kao Nijemci, na tome nisu stali. Doduše, spustili su u nižu brzinu i posljedično zabili još "samo" dva pogotka (Guirassy, Nmecha) za ukupnih 7:1 premda su se navijači Dinama nadali kako će neslavan rekord njihovih ljubimaca, postavljen u Münchenu, biti oboren već danas. Ipak, za to će ipak morati pričekati neko vrijeme.

Visoki poraz danas je doživio i Dinamov sljedeći suparnik u Ligi prvaka, Salzburg, koji je u ranijem terminu popio četiri komada od Bresta. I to na vlastitom terenu. Dobro se nije provela ni Crvena zvezda kod Intera (4:0), kao ni Young Boys u Barceloni (5:1), ali ni Slovan protiv Manchester Cityja (0:4).

Dakle, Dinamo će sigurno imati svojih šansi za osvajanje bodova u Ligi prvaka, no jaz između vrhunskih i ostalih klubova više je nego očit, bez obzira na to što ih UEFA pokušava staviti pod isti nazivnik. Ili u istu grupu. Spomenimo kako je od devet današnjih utakmica, čak pet završilo pobjedama od četiri ili više pogodaka razlike.

Linker
04. listopad 2024 10:27