Slavlje Dinamovih igrača protiv Monaca

 DAMIR SENCAR Afp
STARI ZNANAC

Dinamov suparnik u Ligi prvaka hvali Modre: ‘Nasljednici Modrića, Šimića i Olma navikli su pobjeđivati‘

Prisjetili su se da je Bjelica upravo protiv njihove juniorske momčadi upisao svoj trenerski debi
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 17:35

Dinamo će svoj put u Ligi prvaka nastaviti gostovanjem kod RB Salzburga. Nakon teškog poraza 2:9 poraza od Bayerna te domaćeg remija s Monacom, Dinamo će tražiti prvu pobjedu u ovom natjecanju. Čeka ga susret s RB Salzburgom, koji za sada nema dobru sezonu. U zadnjem kolu prije reprezentativne stanke su s čak 0:5 poraženi od Sturma te su trenutno na tek petom mjestu prvenstvene tablice.

Prije utakmice u Salzburgu, austrijski klub je na svojoj službenoj stranici posvetio Dinamu veliki tekst. U njemu su predstavili Dinamo i trenera Nenada Bjelicu za kojeg su imali samo riječi hvale. Prisjetili su se da je Bjelica upravo protiv njihove juniorske momčadi upisao svoj trenerski debi.

"Bjelica nije imao najbolji start trenerske karijere. Tog 21. rujna 2007. su Red Bull Juniorsi unatoč igraču manje s 1:0 svladali FC Kärnten za kojeg je Bjelica bio trener igrač. Ubrzo nakon je okačio kopačke o klin i do kraja se posvetio trenerskoj karijeri. U njoj je vodio Wolfsberger do Bundeslige, Austriju Beč do Lige prvaka te Dinamo do dvije titule", stoji u tekstu.

image

Nenad Bjelica

DAMIR SENCAR Afp

Austrijanci su se zatim osvrnuli na dosadašnje predstave Dinama u Ligi prvaka i HNL-u ove sezone.

"Nakon što nasljednici Luke Modrića, Danija Olma i Darija Šimića nisu dobro krenuli s teškim porazom na Allianz Areni, pokazali su veliki karakter tako što su bili jako blizu pobjede protiv Monaca. U Zagrebu su navikli na uspjehe jer su, izuzev jedne sezone, od 2006. svaki put osvojili naslov prvaka", dodaju.

Za kraj su se prisjetili da su već osam puta igrali protiv Dinama u svim europskim natjecanjima te da i dalje ne znaju za poraz unutar 90 minuta. Koban je bio jedino playoff Lige prvaka 2016/2017 kada je Dinamo nakon produžetaka izbacio Austrijance i izborio nastup u Ligi prvaka.

Linker
17. listopad 2024 17:35