Igrači Dinama sa stručnim stožerom

 MARKO LUKUNIC/PIXSELL/GNK DINAMO
SLAŽE SE KRIŽALJKA

Dinamov talent ipak nije otpisan? Na Maksimiru pronašli rješenje, Bišćana čeka teška odluka

Dvojica igrača mogli bi na posudbu u Sloveniju, spominje se i opcija s klubom-partnerom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. srpanj 2023. 15:27

Dinamo se odmah nakon utakmice sa Spartom iz Praga zaputio u Zagreb. Igor Bišćan će sada odlučiti koje će mlade igrače zadržati u momčadi, a koji će putem posudbi, možda će se neki biti i prodani, a tko zna, s nekima će se možda i raskinuti ugovori.

Ima i jedna garnitura igrača koja je pod paskom Sandra Perkovića trenirala u Maksimiru, o tome smo već pisali. Nisu još donesene konkretne odluke, ali neki izvori nam kažu da bi Jakov Gurlica mogao na posudbu u slovenski Bravo, a putem Slovenije bi mogao i Marko Brkljača, dečko koji je u plavi dom stigao kao veliki talent iz Hajduka. Menadžerski izvori nam tvrde da bi mogao na posudbu u Aluminij koji bi možda mogao postati i Dinamov klub partner.

Iako sad nije u prvom planu, Brkljača nije otpisan, na njega u Maksimiru i dalje računaju. No, to su zasad samo pretpostavke. Još jedan veznjak, Luka Lukanić, prema istim izvorima mogao bi na posudbu u Šibenik ili Sesvete... No, pričekajmo na kraju što će odlučiti Igor Bišćan.

image

Marko Brkljača

TOM DUBRAVEC Cropix

Bit će zanimljivo pratiti i što će se događati s Gabrijelom Rukavinom, velikim Dinamovim talentom. Imao je određenih problema s gležnjem, pa nije odradio sve treninge poput ostalih u Sloveniji. Hoće li ga Bišćan zadržati u rosteru ili će možda i Gabi na posudbu? Na ovim pripremama su se od mladih nametnuli Petar Sučić i Fran Topić, a vidjet ćemo je li je još netko bio po ukusu Dinamovog trenera.

Kakva će biti sudbina Solde, Vrbančića, Krdžalića, Marina, Štefulja? Ništa se još ne zna u ovome trenutku, čeka se konačna presuda Igora Bišćana. Naravno, možda se i odluka neće donijeti po hitnom postupku, jer se mora vidjeti što će biti s nastavkom ljetnog mercata i kad se radi o dolascima, ali i odlascima. Zasad još nema novih vijesti na tu temu, pa i Bišćan logično mora biti oprezan, ne smije pustiti neke igrače koji bi mu mogli zatrebati ako se ne ostvare neke transferne želje ili ako netko od iz današnjeg rostera naglo zgotovi neki izlazni transfer i napusti plavu svlačionicu.

Ono što jest svakako dobra vijest za Bišćana da se na ovim pripremama konačno vratio Boško Šutalo, a nama se čini da je Azer Mahir Emreli iz Turske gdje mu nije išlo stigao s nekom novom energijom, željan i gladan igre, te da bi ove sezone mogao imati i veću minutažu od one koju je imao prije i zbog koje konačno i otišao na posudbu u Konyaspor. Pravi i razigrani Emreli, a tako je djelovao na slovenskim pripremama, mogao bi možda postati džoker Igora Bišćana ove sezone.

Linker
30. travanj 2024 14:06