Gabriel Rukavina

 DAVOR PONGRAČIĆ/Cropix
NAZIRE SE PREOKRET

Dinamov talent odustaje od transfera? ‘Čim je došao Bišćan, on i drugi igrači postali su motiviraniji‘

"Dojma sam da se u klubu sad drugačije gleda na njegovu budućnost"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. travanj 2023. 17:20

Prije nekih tjedan dana Tomislav Rukavina (48), bivši igrač Osijeka, Dinama i Hajduka, otvoreno je poručio vodstvu kluba da razmišlja o transferu sina, talentiranog Gabriela.

- Situacija nije dobra za Gabriela, a rekao bih ni za Dinamo. Dosta je pisano o tome da je Gabriel bio na meti nekoliko jakih europskih klubova, ali odlučili smo se za ostanak u Dinamu. Na prvom nam je mjestu bio Gabrielov razvoj, a u Dinamu nam je predočen projekt koji smo doživjeli kao jako dobar. Zato je Gabriel i ostao. Međutim, taj se dogovor nije provodio u stvarnosti. Znamo da Čačić nije samo trener, on je i sportski direktor, koji stoga kompletno kreira Dinamovu stručnu viziju, a ona za Gabriela očito nije dobra - kazao je stariji Rukavina.

Međutim, na svojoj premijeri kao Dinamov trener, Igor Bišćan dao je priliku mladom Gabrielu protiv Lokomotive. Nazvali smo tatu Rukavinu i pitali ga hoće li se odlaskom Čačića i dolaskom Bišćana mijenjati priča koja je izašla u javnost prije tjedan dana, ostaje li sad Gabriel u Dinamu s kojim ga ugovor veže do 2028. godine?

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Sigurno jest da dolazak novog trenera Igora Bišćana i nove mogućnosti, barem po dojmu, daju drukčiju sliku i mijenjaju perspektivu. Ne radi se tu samo o tih nekoliko minuta koje je Gabriel dobio protiv Lokomotive. Čuo sam od Gabriela, ali i od nekih drugih igrača, da je sad pristup dolaskom Bišćana posve drukčiji. Vjerujte, i Gabriel i svi ostali sad su puno motiviraniji. Ne mogu na prvu kazati da se sad sve odmah mijenja, ali sam dojma da se u klubu drukčije gleda kad se radi o njegovoj budućnosti. Ako se taj dojam koji sam stekao ostvari, onda se situacija oko Gabriela može promijeniti - kaže nam Rukavina.

Znači, ona priča da bi Gabriel mogao otići iz Dinama više ne stoji ili...?

- Nije bila isključiva ni prije tjedan dana. Ali bili smo nezadovoljni i dali smo do znanja da je situacija neodrživa za sljedeću sezonu jer logično je da ako Gabriel ne igra protiv zadnjeg na ljestvici, onda neće igrati niti sljedeće sezone, niti u prvenstvu, niti u europskim kvalifikacijama. Jasno jest da ćemo sve pratiti, vjerujem da će se situacija kod novog trenera promijeniti. Naznake na početku su dobre, Gabriel je sad puno mirniji, zadovoljniji.. - zaključio je Tomislav Rukavina.

Mirnija i zadovoljnija obitelj Rukavina znači da bi dolaskom Igora Bišćana trebale biti zaustavljene priče oko odlaska ovog talentiranog igrača...

Linker
08. svibanj 2024 23:21