Dion Drena Beljo

 NORBERT JANSEN/FOHLENFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
DVA SU POSLA ZAKLJUČENA

Dinamov transfer uništila izjava o Crvenoj zvezdi, čeka se Beljo, Modre napustio nekoć najplaćeniji igrač

Radi se punom parom. Jedan igrač mogao bi Maksimir zamijeniti Rujevicom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. lipanj 2024. 13:21

Dinamo je poslao ponudu, hoće li Dion Drena Beljo postati novi napadač Modrih? Svi naši izvori kažu da je ponuda korektna, da financije uopće nisu problem. Odluka o tome hoće li Beljo u plavi dom, trebala bi uslijediti jako brzo, možda već u ponedjeljak. I po svemu, odluka je na mladom napadaču, po onom što znamo, s njemačkim klubom ne bi trebalo biti nikakvih problema. Dakle, ako Beljo kaže; ‘želim u Dinamo‘, onda će se taj transfer i ostvariti. A u cijelom mogućem transferu najveći problem jest - Bruno Petković. Da je Petko otišao iz Dinama, onda je sve jasno kao dan, onda bi napadač Augsburga već kazao ‘da‘. Međutim, ako hrvatski reprezentativac ostane u maksimirskoj svlačionici, onda se za Belju otvaraju problemi. Jer sasvim je jasno da je Petković prva špica, pa onda su bi minute za Belju bile skučene. Uostalom, Modri imaju još dva napadača, Sandra Kulenovića i Frana Brodića, koji će sigurno također dobivati minute, jer su to zaslužili igrama u prošloj sezoni, a konačno, radi se o kvalitetnim igračima. A Belji treba minutaža, jer u Dinamo želi doći igrati, što više igrati, zapravo, želi doći kao prvi napadač.

image

Dion Drena Beljo

KLAUS RAINER KRIEGER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Jasno jest da se u nogometu ništa ne može nikome garantirati, da se svaki igrač mora nametnuti, ali isto tako je jasno da u slučaju ostanka Petkovića, mladi Beljo ne može biti prvi napadač. A još se ne zna ništa o tome hoće li Petko otići. Sve priče govore da hoće, ali još uvijek su to samo priče. Ne, naravno da nije problem ona odštetna klauzula od 2,5 milijuna eura koja se može aktivirati do 15. srpnja. Naravno da s tim neće biti problema, dali bi to i Fiorentina i Olympiakos koji se pojavljuju kao interesenti za Petkovića. Problem jest godišnja plaća koju traži Dinamov i reprezentativni napadač. Najplaćeniji je igrač Modrih, iako se to službeno ne može saznati, govori se o cifri od 1,2 milijuna eura godišnje.

‘Doktor nogometa‘, kako ga volimo zvati je u plavom domu, Bog, kralj, kako hoćete. Sljedeće sezone igrao bi s Dinamom ako ostane sigurno Europsku ligu, možda i Ligu prvaka. Zašto bi odlazio iz plavog kluba ako mu neki klub ne ponudi mnogo veću cifru od one koju ima u Dinamu? Naravno da bi Beljo sjajno došao Dinamu, bilo bi idealno da Modri imaju i Petkovića i Belju, ali... Dakle, pričekajmo kakav odgovor stiže od Belje i Augsburga. Inače, Petković i Baturina trebali bi se priključiti priprema Dinama 7. srpnja, dan prije puta u Austriju.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC Cropix

Dok se to čeka, Dinamo dovodi mladog stopera, Raula Torrentea (22), taj posao je gotov, isto kao onaj Marka Pjace. Torrente je tijekom netom završene sezone upisao 14 nastupa za Granadu u Primeri, a većinu njih još u prvom dijelu sezone. Tijekom zime je postalo jasno da neće potpisati novi ugovor, pa ga je španjolski klub prebacio na klupu, a više minuta dobili su igrači na koje se dugoročno računa. Stoper je Granadino dijete, a za nju je dosad ubilježio 35 seniorskih nastupa, a ima i jedan nastup za španjolsku U-21 reprezentaciju. Odštete za Granadu nema, jedini trošak bit će Torrenteova plaća. Osim njega, Modri žele dovesti još jednog stopera. Pisali smo prije neki dan da su Modri zainteresirani za slovenskog reprezentativca koji igra odlično na Euru, Vanju Drkušića. Saznali smo u nedjelju da je taj posao skoro bio pred realizacijom, ali onda se saznalo i nešto što nije leglo nikome u Maksimiru. Naime, Drkušić je svojevremeno izjavio da navija za - Crvenu zvezdu! Sasvim je logično da bi to vrlo brzo saznali i Dinamovi navijači, pa je sasvim logično da onda Drkušić ne bi mogao biti dočekan raširenih ruku, zar ne? Mislimo da ne trebamo objašnjavati zašto. Nogomet nije samo biznis, nogomet je i strast, religija, identitet... Novo vodstvo kluba bi samo sebi promijenilo atmosferu koja je sjajna. Tako da se odmah po saznanju Drkušićevih navijačkih sklonosti odustalo od toga.

image

Vanja Drkušić

MIGUEL MEDINA Afp

Kad se pak radi o hrvatskom reprezentativcu Marinu Pongračiću koji je također bio u razmišljanjima, saznajemo iz menadžerskih izvora da se on ipak ne bi vratio u HNL, što se može, kad je on u pitanju, shvatiti. Čeka se također i potvrda transfera Marina Šotičeka. Dinamo će imati moćna krila, s jedne strane Pjaca i Hoxha, s druge Šotiček, Stojković, tu je i Špikić...Naravno, ako se završi transfer Šotičeka koji ima i ponudu Basela.

Dinamo se u nedjelju oprostio od Tibora Halilovića i nekoć najplaćenijeg igrača Josipa Drmića, kojima su istekli ugovori. Pisali smo i da mladi Gabriel Rukavina odlazi na posudbu, razgovara se o tome da ode na - Rujevicu! Pjaca s Rujevice u Dinamo, Rukavina iz Maksimira u Rijeku. Krilo za krilo. Još nije definitivno odlučeno, ali sve ide prema tome.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. lipanj 2024 13:24