ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DEBITIRAO BRKLJAČA

Dinamova ‘kaznena ekspedicija‘ torpedirala Arsenal u Zagrebu! Modri zabili tri gola u posljednjih deset minuta

Nogometaši Dinama pobijedili su na pomoćnom terenu u Maksimiru crnogorski Arsenal iz Tivta sa 5:1
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. srpanj 2022. 22:06

DINAMO - ARSENAL TIVAT 5:1 (Oršić 34‘, Ivanušec 50‘-11m, Ljubičić 80‘, Špikić 84‘, Jurić 90‘/Montenegro 35‘)

Dinamo je igrao u ovom sastavu – prvo poluvrijeme (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Theophile, Lauritsen, Bočkaj - Gojak, Baturina - Menalo, Marin, Oršić – Andrić.

Drugo poluvrijeme (4-2-3-1): Nevistić (od 60. Čavlina) - Ristovski, Dilaver, Štefulj, Ljubičić - Tolić, Brkljača – Špikić, Ivanušec, Rukavina – Jurić. Trener: Ante Čačić.


Trener Plavih, Ante Čačić, u svakom je poluvremenu izveo novu momčad, samo je vratar Nevistić bio na travnjaku 60 minuta, tada ga je zamijenio Čavlina. Ovu su provjeru preskočili Livaković, Perić, Ademi, Mišić, Petković, Drmić, kao i ozlijeđeni Josip i Boško Šutalo, te Emreli.

U Dinamovu je dresu, devet dana prije 18. rođendana, debitirao Marko Brkljača, veznjak koji je prošloga tjedna u Maksimir došao iz Hajduka. Ušao je u igru u drugom poluvremenu i s nekoliko je poteza i lijepih dodavanja pokazao svoju nebrušenu nadarenost, baš kao i Dinamovo dijete, Gabrijel Rukavina (18).

Zagrepčani su poveli u 34. minuti, kad je povratnu loptu Menala u mrežu pospremio Oršić, koji je na ruci imao kapetansku vrpcu. No, samo minutu kasnije gosti su izjednačili nakon pogreške Dinamove obrane, strijelac je za novog crnogorskog prvoligaša bio Argentinac sugestivnog prezimena, 33-godišnji Julian Montenegro.

U nastavku je na travnjak istrčala Dinamova "kaznena ekspedicija", koja je torpedirala Arsenal, utrpavši mu u tih drugih 45 minuta čak četiri pogotka! Već u 50. minuti Plavi su opet poveli - Rukavinu je srušio gostujući vratar Hikić, bio je dosuđen kazneni udarac, kojeg je u pogodak pretvorio Ivanušec. Potom su vratnice uzdrmali Tolić (60.) i Jurić (65.), a lijepu je priliku imao i Ivanušec, no gosti su izbacili loptu s gol-crte.

No, pomoći za Arsenal nije bilo u 80. minuti, kad je Ljubičić postigao i treći pogodak za Plave. Četiri minute kasnije u strijelce se upisao i Špikić, a konačnih 5:1 postavio je Jurić u 90. minuti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:13