RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SUDAR S WEST HAMOM

Dinamova utakmica istine u Londonu, kapetan Ademi poručio: ‘Profesionalci smo, nema druge nego dići glave‘

Trebamo razmišljati samo o sljedećoj utakmici i dati sve od sebe – poučio je Ademi.
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 08. prosinac 2021. 10:22

U ne osobito pozitivnom ozračju nogometaši Dinama se pripremaju za posljednju utakmicu u skupini H Europske lige, za gostovanje kod West Hama u Londonu (četvrtak, 21 sat). Tada će Dinamo saznati nastavlja li europsko proljeće u Europskoj ligi (drugo mjesto na ljestvici) ili će igrati Konferencijsku ligu (ukoliko završi treći u skupini H).

Za sigurno drugo mjesto Dinamu je dovoljan i bod u Londonu, a može ostati drugi i ako izgubi kod West Hama, ali pritom Genk ne smije pobijediti na domaćem terenu bečki Rapid.

Dinamov kapetan Arijan Ademi je uoči odlaska u London kazao:

- West Ham je jaka momčad, što pokazuju i bodovi u našoj skupini, gdje su uvjerljivo prvi, a mi idemo napraviti sve što možemo da prezimimo u Europskoj ligi.

Ademi veli da nije gledao utakmicu West Ham – Chelsea (3-2).

- Nisam, ali imali smo video analizu West Hama, gledali isječke, a poznajemo ih i otprije. Ozbiljna su momčad, koja je među prvih pet u Premier ligi i sigurno će željeti pobjedu.

Nagađa se da WHU neće startati s najjačom postavom.

- Kvaliteta su ogromna, imaju široki kadar, ozbiljna su momčad.

Što se tiče dva zadnja poraza, u prvenstvu (Hajduk) i Kupu (Rijeka), Ademi kaže:

- Svi porazi teško padaju pa tako i ovi. No, profesionalci smo, nema nam druge nego dići glave, pokazali smo bezbroj puta da smo se digli iz teških situacija, nadam se da ćemo tako i sada. Trebamo razmišljati samo o sljedećoj utakmici i dati sve od sebe. Nadamo se da će završiti dobro po nas – poučio je Ademi.

Mnogi su već prije puta otpisali Dinamo, kolika to može biti motivacija, upitan je Luka Ivanušec:

- Sigurno da nam situacija nije idealna, kakva se oko Dinama očekuje, ali mi u svlačionici ne smijemo tako razmišljati, mi smo ti koji moramo vjerovati u sebe – rekao je hrvatski reprezentativni veznjak.

Što se, pak, tiče, oporavka od zadnja dva derbija i poraza, kaže:

- Uspjeli smo se oporaviti i izanalizirati utakmicu protiv Hajduka, uvidjeli svoje pogreške, dobro je da smo napravili takvu analizu. Sad je na nama da ih ispravimo, probamo i krenemo igrati bolje, kako smo igrali prije i kako priliči Dinamu.

Naglašava se umor, odnosno zamor, psihički i fizički, nakon duge polusezone bez pravog odmora ljetos.

- Umor je za mene stanje uma. Ako si u glavi umoran, umoran si, ako si kažeš da nisi, nisi umoran. Možda tijelo malo osjeća zamor, ali mora se kroz to prolaziti, nismo samo mi momčad koja ima puno utakmica. To je život nogometaša i tako na to treba gledati.

West Hamu tek predstoji "ludi engleski ritam" u prosincu, koliko to može biti olakotna okolnost za Dinamo?

- Mislim da ne, jer oni su jedna od najboljih momčadi Premier lige, maksimalno su spremni, neće im to predstavljati neki problem.

Kakvog suparnika očekuje Ivanušec?

- Kao i uvijek, teškog, jer su top-momčad, agresivnog, čvrstog, kao i svi Englezi, no moramo se tome prilagoditi i pokazati se u boljem svjetlu nego u prvo utakmici s njima – poručio je modri vezist.

Linker
11. svibanj 2024 19:32