RONALD GORSIC Cropix
NIJE MU BILO SVEJEDNO

Dinamovac otkrio veliko razočaranje: ‘Jako me pogodilo što mi se od njih nitko nije javio nakon te ozljede‘

Odlično je krenuo u plavom klubu, ali ozljeda na Šubićevcu uzela mu je Ligu prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. studeni 2022. 06:05

Najveće ljetno pojačanje Dinama, mladi stoper Boško Šutalo (22), koji je u Maksimir stigao u transferu vrijednom 4 milijuna eura, teško se ozlijedio na Šubićevcu 28. kolovoza. Baš je dobro startao, u svom debiju za Modre protiv Istre 1961 odmah je zabio pogodak, u HNL-u je nakon toga protiv Varaždina i Hajduka odigrao svih 90 minuta. U kvalifikacijama za Ligu prvaka startao je s četiri minute na gostovanju kod Ludogoreca, nakon toga je u uzvratu igrao kompletnu utakmicu, protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta na gostovanju također je odradio svih 90 minuta, a u Zagrebu, kad su Modri izborili Ligu prvaka, svih 120 minuta...

Sjajno uklopio u plavu momčad, svi navijači Dinama bili su oduševljeni što će Čačićeva momčad imati super mladi i vrhunski stoperski par Josip i Boško Šutalo. A onda je stigla ta nesretna 34. minuta protiv Šibenika. Fraktura kosti i ruptura ligamenata gležnja, operacija. Trenutačno je u procesu rehabilitacije.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Odrađujem terapije s fizioterapeutima i medicinskom službom. U teretani radim gornji dio tijela, struk, kvadriceps, te na mobilizaciji gležnja. Sve ide dobro svojim tijekom. Bio sam na pregledima, kost je jako dobro zarasla. Nadam se da ću na startu priprema biti u procesu trčanja, tamo negdje 20. prosinca mogao bih pravocrtno trčati. Zasad neću ništa prognozirati, oporavljam se dan po dan - kaže nam u uvodu Boško Šutalo.

Kako mu je prolazilo vrijeme, je li bio negativan? Propustio je velike stvari s Dinamom, Ligu prvaka, pobjedu nad Chelseajom...

- Dobro sam ušao u sezonu, bio sam jako zadovoljan kako sam igrao i koliko sam igrao. Došao sam u Dinamo nakon ozljede, nisam prošao pripreme. Vjerojatno su te sve utakmice na startu sezone bile šok za moje tijelo. Da sam bio stariji, da sam imao više iskustva, vjerojatno bih preskočio tu utakmicu u Šibeniku. Ali, imao sam želju igrati, želio sam se dokazati svaku utakmicu. Protiv Bodo/Glimta sam utakmicu prije igrao 120 minuta. Poklopio se umor s te utakmice s katastrofalnim terenom u Šibeniku i nastradao sam.

Priča što mu je tog trenutka prošlo kroz glavu.

- Možete misliti kako sam se osjećao. Nema za mene Lige prvaka, Chelseaja, Milana, Salzburga...

image
RONALD GORSIC Cropix

Nadodao je i ovo...

- Da sam igrao u Ligi prvaka, vjerojatno bih imao neke šanse da se nađem barem na širem popisu Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Kataru. No, nisam pao u nikakvu depresiju, brzo sam se pomirio s time što mi se dogodilo. Već za sedam dana sam krenuo s terapijama. Nisam razmišljao negativno, brzo sam se resetirao. Hvala Bogu, sreća u nesreći bila je da nisam ozlijedio koljeno jer takve ozljede imaju najviše utjecaja na karijeru. Naravno, i moja ozljeda je bila teška, ali kad kost dobro zaraste, onda se takve ozljede ne ponavljaju. Imam samopouzdanje, vjerujem u sebe, vjerujem da se ovakva ozljeda više neće ponoviti. Nisam zabrinut. Na proljeće očekujem da se skroz oporavim i budem tjelesno spreman. Nežu žuriti, moram biti oprezan, najvažnije mi se vratiti u onu formu koju sam pokazivao u Dinamovom dresu na startu sezone. Kroz proljetni dio sezone želim se pripremiti za iduću sezonu, s klubom osvojiti naslov prvaka i opet jurišati na Ligu prvaka.

Kaže nam da je nakon ozljede dobivao veliki broj poruka podrške sa svih strana, od klupskih kolega, trenera Čačića, liječnika, fizioterapeuta, svih u klubu, preko prijatelja, bivših suigrača. Svima se zahvaljuje, ali jedna priča ga je teško razočarala.

- Jako me pogodilo i razočaralo što mi se nitko iz Šibenika nije javio nakon te ozljede. Odnosno, javio mi se samo jedan igrač Šibenika kojeg neću imenovati. Nisam iz Šibenika dobio nikakvu podršku ili riječ utjehe. Čekao sam da mi se netko javi barem za vrijeme mog oporavka, ali nisam dočekao. Mislim da bi neko javljanje meni ili barem ljudima iz Dinama bio minimum nekog lijepog ponašanja na ljudskoj razini, barem nekakav znak kolegijalnosti. Ispalo je to jako ružno od Šibenika, čak bih rekao i sramotno. Tako nešto ne priliči ozbiljnom klubu.

Kako je vidio Dinamo u vremenu dok se oporavljao?

- Bilo je jako dobro. Imali smo ogroman niz bez poraza, ušli smo u Ligu prvaka, ostvarili smo sve ciljeve. Prvi smo na ljestvici, a bili smo i konkurenti u Ligi prvaka. Sad samo cijelu tu lijepu priču moramo potvrditi pobjedom na Rujevici.

Kakva utakmica očekuje njegove kolege na Rujevici?

- Rijeka nije dobra u prvenstvu, loše su ušli u sezonu, sad su ispali iz kupa od drugoligaša. Vjerojatno u utakmici s nama žele napraviti prekretnicu, bit će snažno motivirani. Sigurno će se "napaliti", ali nije to ništa posebno za nas, svi se "napale" na najjače protiv Dinama. Zato nas u nedjelju očekuje jako zahtjevna utakmica. Mi moramo svake sekunde biti "prisutni". Nitko od mojih suigrača ne smije razmišljati o zimskoj stanci, a oni koji idu u Katar ne smiju razmišljati o Svjetskom prvenstvu. Polusezonu moramo završiti na lijep način - zaključio je Boško Šutalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:44