GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
UEFA SVE PAMTI

Dinamovi navijači neće smjeti na stadion u Skoplju! Iz Maksimira podsjetili na grijeh iz prošlosti

Prolazak protiv Škupija Modri će morati izboriti bez navijačke potpore na nacionalnoj areni.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2022. 13:42

Nogometaši Dinama na uzvratu 2. pretkola Lige prvaka koji se u utorak na nacionalnom stadionu u Skoplju igra protiv makedonskog prvaka Škupija neće imati podršku navijača. Vijest je to koja je od ranije poznata, ali Dinamo je na nju podsjetio putem službenog priopćenja objavljenog na njegovim stranicama:

- Nakon utakmice knock-out play-off faze Europa lige FC Sevilla - GNK Dinamo odigrane 17. veljače 2022. na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli, GNK Dinamo zaprimio je kaznu Disciplinske komisije UEFA-e koja se odnosi na tadašnje nerede na gostujućoj navijačkoj tribini.

Za navedene događaje klub je kažnjen od strane UEFA-e iznosom od 30.000,00 Eura i jednom utakmicom za koju je Dinamu zabranjena prodaja ulaznica vlastitim navijačima (navijačima Dinama) za prvo iduće gostovanje u bilo kojem UEFA natjecanju.

Kazna stupa na snagu na uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka FC Shkupi - GNK Dinamo u utorak 26. srpnja u Skopju. U skladu s tom odlukom, GNK Dinamo neće prodavati ulaznice navijačima Dinama za gostujući sektor stadiona Nacionalna Arena Todor Proeski u Skopju - stoji u priopćenju.

Dinamo je tom prilikom javnosti dao na uvid kompletnu odluku UEFA-inog disciplinskog odbora u kojoj još stoji da je Dinamo u roku od 30 dana nakon utakmice odigrane u veljači morao kontaktirati Sevillu kako bi joj namirio eventualnu štetu koju su na stadionu Sanchez Pizjuan prouzročili navijači Modrih.

Linker
04. svibanj 2024 13:51