DAMIR KRAJAC Cropix
MODRI SU NOSITELJI

Dinamu pobjeda protiv Makedonaca osigurava Europu! Evo tko sve stoji Modrima na putu do Lige prvaka

Hrvatski prvak će već preskakanjem prve prepreke imati osigurane barem skupine Konferencijske lige
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2022. 10:08

Dinamo je nedavno saznao prvog suparnika u novoj europskoj sezoni. U drugom pretkolu Lige prvaka Modri će igrati protiv makedonskog Škupija koji je s 3:2 u dvije utakmice pobijedio gibraltaski Lincoln Red Imps. Nakon 3:0 u Makedoniji, Red Impsi su pobijedili 2:0 u uzvratu i opasno zaprijetili Škupiju koji se na kraju ipak izvukao i izborio dvoboj s Modrima.

Dinamo je u susretu sa Škupijem izraziti favorit i bila bi to prava senzacija da plavi ne prođu u iduće pretkolo. Potvrde li ulogu favorita i prođu Makedonce, Modri će se plasirati u treće pretkolo Lige prvaka, a već je poznato tko bi ih tamo mogao čekati.

Iako je ždrijeb UEFA-e tek u ponedjeljak, zna se da će Dinamo u svim pretkolima svih europskih natjecanja biti nositelj, a to znači da će igrati protiv nekog od ovih klubova:

Ludogorets (Bugarska) - Shamrock (Irska)

Sheriff (Moldova) - Maribor (Slovenija)

Bodø/Glimt (Norveška) - Linfield (Sj. Irska)

Ferencváros (Mađarska) - Slovan Bratislava (Slovačka)

Apollon (Cipar)

Duddelenge (Luksemburg) - Pyunik (Armenija)

Dinamo i Škupi prvu utakmicu igraju u utorak, 19. srpnja u 21 sat na Maksimiru, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Makedoniji. Prođu li Modri u treće pretkolo ujedno će i osigurati natjecanje u Europi, najmanje u skupinama Konferencijske lige, a pobjeda u trećem pretkolu znači sigurne skupine Europske lige i borbu za Ligu prvaka koja je prvi cilj kluba.

Linker
21. svibanj 2024 17:30