Luka Menalo

 Goran Šebelić/Cropix
SVE VEĆA KRIZA

Dinamu se ovo nije dogodilo tri godine. Ako ne pobijede Rijeku, izjednačit će crni niz Nikole Jurčevića

Posrtaj Modrih u Puli, nakon poraza u Šibeniku i boda protiv Osijeka, upalio je alarme
Piše: Andro PolićObjavljeno: 15. ožujak 2023. 19:57

Premijera novog trenera Osijeka na Maksimiru, nakon tri uzastopna poraza Bijelo-plavih, a zatim i odlasci u Šibenik i Pulu, gostovanja s kojih su se Modri tradicionalno vraćali - „punih džepova“. Tri susreta, u kojima su mnogi već upisali devet bodova za aktualnog prvaka, rezultirala su tek s jednim, mršavim bodom protiv Osječana. Tri utakmice bez punog plijena u HNL-u Dinamov tabor ne pamti točno 971 dan. Točnije, od srpnja 2020. godine.

„Crni niz“ otprije tri godine počeo je na Rujevici 5. srpnja. Slavlje Riječana 2:0 označilo je i posljednju utakmicu Igora Jovićevića na klupi Dinama. Momčad je nakon toga preuzeo Zoran Mamić, ali i on je neslavno krenuo u novi mandat. Izgubio je tada na Maksimiru 2:3 od Hajduka, pod vodstvom Igora Tudora, a niz bez trijumfa nastavljen je ponovno - u Puli. Zagrepčani su tada odigrali bez pogodaka kod Istre, a tri boda uhvatili su tek u idućem dvoboju, protiv Varaždina.

Priliku za povratak na pobjednički kolosijek igrači Ante Čačića imat će u nedjelju protiv Rijeke na Maksimiru (17.30). Ne uspije li Dinamo doći do tri boda, izjednačit će i još jedan neslavan niz, ovaj put iz 2018. godine. Tada su, u razdoblju od 28. travnja do 14. svibnja, četiri puta u nizu ostali bez slavlja u HNL-u. Trener je bio Nikola Jurčević.

Niz su počeli porazom protiv Rijeke na Maksimiru (0:1), nastavili ga remijem u Koprivnici (2:2), a zatim i pali u dva uzastopna gradska derbija: prvo kod Lokomotive (1:3), a onda i Rudeša (0:1).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:04