Zvezdan Terzić

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Cropix
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Direktora Zvezde ispitivali o Dinamovim transferima: ‘Moramo priznati da Hrvatska ima bolje igrače‘

‘Mi kad smo krenuli u ovaj projekt 2014. godine bili smo, ne u podrumu, nego na minus 10‘
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2023. 21:02

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je gostovao u emisiji Oko na televiziji RTS. Tom je prilikom progovorio i o hrvatskom nogometu koji je, čini se, dosta ispred srpskog. Terzić je otkrio zašto srpski prvak nije na nivou Dinama kada se govori o prodaji igrača.

Voditelj je konstatirao da Crvena zvezda i dalje čeka ozbiljnije cifre za neki transfer, posebno onakve kakve je u Dinamu znao isposlovati Zdravko Mamić dok je bio u klubu i vodio pregovore sa zainteresiranim stranama.

- Ne zaboravite da je hrvatska reprezentacija viceprvak svijeta ili polufinalist svakog Svjetskog prvenstva i da su dominantna nogometna zemlja u Europi. Dominantna, a nama je praznik kada se plasiramo. Hrvatski igrači su se pokazali kao kvalitetni i bolji. Igraju dominantnu ulogu u najvećim europskim klubovima i moramo priznati da imaju bolje igrače. Pozicionirali su se na tržištu - rekao je Terzić pa dodao:

- To je prvi razlog, a drugi je jako bitan, a to je što je Hrvatska zemlja Europske unije i njihovi igrači nisu stranci. Naši jesu. Dakle, naš igrač mora biti za klasu bolji od ostalih da bi zauzeo mjesto stranca. Treća stvar, Zvezda je klub koji raste. Mi kad smo krenuli u ovaj projekt 2014. godine bili smo, ne u podrumu, nego na minus 10. U to vrijeme Dinamo je bio stalni sudionik Lige prvaka i prodavao igrače za velike cifre. Meni je sada jako važno i značajno što smo Dinamo pretekli i po koeficijentima i po rankingu i što je srpska liga ispred hrvatske po nacionalnom rankingu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 23:18