Utakmica Dinama II i Intera

 RANKO SUVAR Cropix
BRATSKI KLUBOVI

Div iz Predgrađa postaje partner Dinama, a momčad preuzima dobro poznati bivši trener Modrih!

Mnogi igrači odijevali su oba dresa poput Luke Modrića, Dejana Lovrena, Eduarda da Silve...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. svibanj 2022. 18:10

Dinamo i zaprešićki Inter vrlo brzo, postat će klubovi partneri. Kao što znate, druge momčad prvoligaških klubova više neće igrati Drugu ligu, a u Maksimiru su odlučili da njihov B sastav neće igrati Treću ligu. Tako da je sve krenulo u smjeru da se dečki koji su igrali u drugoj momčadi presele u Inter, skupa s Damirom Krznarom koji će kao trener preuzeti Inter!

Tako bi talentirani dečki i oni koji se nadaju da bi jednog dana mogli igrati u prvom sastavu Dinama opet igrali drugoligaški nogomet, jer u tom stupnju natjecanja se natječe nekadašnji Div iz predgrađa.

Naravno, takva suradnja s bogatim Dinamom sjajno će doći i Interu koji je teško proživljavao ova turbulentna financijska vremena. A i bitno će im pojačati momčad. Dinamo i Inter veže mnogo toga otkako je Hrvatske. Brojni treneri su trenirali oba kluba: Ilija Lončarević, Ante Čačić, Josip Kuže, Đuro Bago...

Mnogi igrači odijevali su oba dresa poput Luke Modrića, Dejana Lovrena, Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke, Zvonimira Solde, Krune Jurčića...Imali su veze i kad se radi o sportskim djelatnicima.

Vodeći čovjek Intera Branko Laljak svojevremeno je bio financijski direktor Dinama. Uglavnom, možemo kazati da se nakon dugog niza godina obnavlja suradnja dva kluba za koja se stvarno može kazati da su nekad bila - bratska.

Linker
18. travanj 2024 23:43