Dario Bašić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PREUZIMA REPREZENTACIJU

Došao u Dinamo kao veliko pojačanje, odlazi nakon nešto više od tri mjeseca: ‘Ovo je ponuda koja se ne odbija!‘

Dario Bašić je bio prvi izbor Željka Kopića kada je on preuzeo ulogu prvog trenera Dinama.
Piše: S.N.Objavljeno: 30. ožujak 2022. 10:14

Željko Kopić ostao je bez pomoćnog trenera. Naime, Dinamo je objavio kako je postignut dogovor s Dariom Bašićem oko sporazumnog raskida ugovora.

Bašić je bio Kopićev izbor kada je on preuzeo ulogu glavnog trenera momčadi nakon odlaska Damir Krznara. Dinamovom stručnom stožeru priključio se početkom siječnja, a sada je dobio ponudu iz Bahreina gdje će preuzeti izborničku funkciju olimpijske reprezentacije pa je stoga dogovoren raskid ugovora s Dinamom.

"Želim prije svega zahvaliti cijelom klubu na predivnoj prilici i iskustvu koje sam stekao u Dinamu. Od početka sam govorio da mi je čast i ponos da mogu biti dio ovog velikog kluba. Isto tako sam zahvalan Dinamu na razumijevanju koje je pokazao prema meni prihvativši sporazumni raskid ugovora. Ponekad u životu moraš donijet teške odluke. Tako sam ovog puta i ja morao. Ponuda koju sam dobio je takva da je jednostavno ne mogu odbiti. Zahvalan sam cijelom klubu, a posebno igračima na odličnom odnosu i suradnji koju smo imali te im želim sve najbolje u nastavku sezone", objavio je Dinamo na svojim službenim stranicama izjavu Bašića.

Inače, 36-godišnji Bašić već je radio na Bliskom Istoku gdje je bio izbornik U23 reprezentacije Omana, a prije toga je vodio mlade selekcije u klubovima Al-Wahda i Al-Ain. U Hrvatskoj je ostao zapamćen kao izbornik U17 selekcije Vatrenih, najmlađi izbornik u povijesti hrvatskog nogometa. Uspio je tu mladu vrstu plasirati u četvrtfinala Europskog i Svjetskog prvenstva u istoj godini.

Bašić je i doktorirao nogomet na Kineziološkom fakultetu, a kada je prihvatio Kopićev poziv predstavljen je kao veliko pojačanje. No, u Dinamu se zadržao samo nešto više od 3 mjeseca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:49