Ante Čačić

 Cropix
IZ PLAVIH DVORA

Doznajemo: Čačić je stopirao odlazak još jednog igrača! A novi veliki transfer dogodit će se na ljeto

Na veznjaka se itekako računa u nastavku sezone, a opcija u posljednjoj liniji ima dosta.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2023. 06:17

Niti posljednji dan prijelaznog roka za većinu zemalja nije donio nikakve većih novosti u plavi dom. Dosta se proteklih dana pisalo o mogućem dolasku mladog stopera Bećira Omeragića (20), Švicarca koji se može pohvaliti i s četiri nastupa za A-reprezentaciju. Međutim, od tog transfera ovog zimskog mercata očito neće biti ništa. Naime, Zürich, klub u kojem igra Omeragić, u grčevitoj je borbi za ostanak u ligi, trenutačno je deveti od deset kubova, s dva boda više od posljednjeplasiranog Winterthura. U takvoj situaciji Omeragić je kao kvalitetan stoper vraćen u momčad nakon što je tri utakmice bio izvan sastava, što je sugeriralo da bio mogao biti transferiran.

image
SPP-JP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Spp-jp/shutterstock Editorial/profimedia

Protiv Luzerna (2:2) i St. Gallena (1:0 za Zürich) odigrao je svih 90 minuta. To znači da Zürich itekako na njega računa u borbi za ostanak. O tome smo već puno puta pisali, Dinamo je razmatrao hoće li ga dovesti ovog zimskog mercata ili pak na ljeto. Omeragić je ušao u posljednju godinu ugovora koji ima rok trajanja do kraja šestog mjeseca ove godine. Da ga je modri klub doveo sad, morao bi platiti neku odštetu, a švicarski klub želi uglaviti i klauzulu koja govori o postotku od idućeg transfera. Što se ne sviđa sportskom direktoru niti ostalima u klubu. Jer na ljeto ga se može dovesti bez te klauzule... Kao što smo već pisali, igrač je bio skloniji opciji da ga Dinamo već ove zime priključi momčadi kako bi se lagano počeo adaptirati, te onda na ljeto krenuti u punom zamahu. Nije nevažna niti činjenica da je mladi stoper sigurno razmišljao o tome da s Modrima uzme koji trofej, zašto ne i dvostruku krunu. Za sada ima jedan trofej, onaj iz prošle sezone kad je sa Zürichom bio prvak Švicarske...

Naši izvori nam kažu da Omeragić može potpisati ugovor s Dinamom neovisno o trajanju prijelaznog roka, pa se onda momčadi priključiti na ljeto kad se priprema odlazak reprezentativca Josipa Šutala koji bi trebao autorizirati još jedan od velikih Dinamovih izlaznih transfera. Zato Čačić i nije inzistirao na dolasku Omeragića, iako je otišao Lauritsen. Ima trener na raspolaganju Josipa Šutala i Perića kao prve opcije, uskoro se vraća rekonvalescent Boško Šutalo, u naletu je mlada zvijezda Jakov Gurlica, do ljeta u klubu ostaje i Kevin Theophile-Catherine, a zlu ne trebalo na poziciji stopera može zaigrati i Stefan Ristovski.

Iako se ništa nije dogodilo, i zapravo se nije moglo dogoditi, jer je Ante Čačić upalio crveno svjetlo kad su odlasci u pitanju, treba notirati da je Luka Menalo imao dvije ponude, jednu iz Rusije, jednu iz Izraela. Međutim, nisu niti razmatrane, Čačić je odmah ideju o odlasku Menala sasjekao u korijenu. To pak znači da itekako računa na Luku u nastavku prvenstva. Nije Menalo imao puno prilika u prvom dijelu sezone, ali imao je i problema s ozljedom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:27