Tko će naslijediti Darija Šimića u ulozi šefa struke?

 Ronald Goršić/Cropix
RAZGOVORI VEĆ TRAJU

Doznajemo: Dinamo ima šest kandidata za sportskog direktora, neki su tražili ‘novog Šimića‘

Jedna od ključnih pozicija u klubu mogla bi se popuniti vrlo brzo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. studeni 2023. 21:05

Drugi sastanak Izvršnog odbora Dinama u novom sastavu opet je trajao više od dva sata. Bogme, ovi izvršnjaci vole pričati, puno pričati i debatirati. Nekadašnja okupljanja bila su kratka, sve se rješavalo vrlo brzo. Ovoga puta nije tako, ima tu raznih mišljenja.

Najviše se govorilo o prijedlogu novog Statuta, što je bilo i za očekivati. Što je odlučeno? Ništa posebno. Na sljedećem sastanku Izvršnog odbora koji je predviđen za 27. studenoga, Izvršni odbor će glasovati o novom najvažnijem aktu Dinama, jer prijedlog Radne skupine koja je dugo radila na prijedlogu novog Statuta nije prošao!

Da podsjetimo, novu Skupštinu koja bi trebala brojiti 60 članova, trebali su birati svi članovi na općim izborima, a lista s najviše osvojenih glasova imala bi pravo imenovati 28 članova Skupštine. Sljedećih 28 imenovao bi Izvršni odbor iz redova prijavljenih kandidata tajnim glasovanjem. Trojica bi bila imenovana iz sponzorskih redova, a jednog bi u Skupštinu poslao gradonačelnik Zagreba.

‘Popeglani‘ Statut mogao bi proći

Dakle, ta priča nije dobila zeleno svjetlo, nego će se do sljedećeg sastanka IO-a raditi na ‘korekciji‘ prijedloga, odnosno želi se usuglasiti konačni tekst. Čitaj, navijači bi u ‘korekciji‘ trebali dobiti manje mjesta, priča o općim izborima i 28 članova koji bi trebali ući u Skupštinu iz redova navijača ne sviđa se ‘staroj gardi‘. Bilo je disonantnih tonova na tu temu, čak je na koncu napravljeno i neko mješovito povjerenstvo koje bi sve trebalo ‘popeglati‘.

Vidjet ćemo kako će proći glasovanje o tome 27. studenoga, ali po onome što saznajemo, taj ‘popeglani prijedlog‘ bi mogao proći, jer je više onih koji će biti ‘za‘. Nakon toga bi se 20. prosinca trebala održati i Skupština kluba koja bi onda trebala usvojiti taj prijedlog novog Statuta. Ako ga ne usvoji, Dinamo će nastaviti raditi po starom...

Bilo je riječi i o novom sportskom direktoru. I tu nije bilo jednoglasnosti. Neki zagovaraju da klub mora imati samostalnog sportskog direktora, dok neki misle da se treba imenovati ‘novi Dario Šimić‘. U prijevodu, član Uprave zadužen za struku.

Konsenzus oko Jakirovića

Na sastanku nitko nije spomenuo niti jedno ime, o tome će odlučiti Uprava, ali saznajemo da za tu funkciju ima čak - šest kandidata! Neki se nude sami, dok su neki u planovima ljudi iz Uprave. Uglavnom, sa svima se već obavljaju razgovori, a neki optimisti iz IO-a misle da bi novog čovjeka za struku Dinamo mogao dobiti već u sljedeća dva tjedna.

Nisu na Izvršnom odboru bili oduševljeni sportskim rezultatima, što je naravno logično, ali svi maksimalno stoje iza trenera Sergeja Jakirovića. Naši izvori govore da je trener ‘zacementiran‘, te da se uopće ne razmišlja o bilo kakvoj trenerskoj promjeni. Dobio je Jakirović jednoglasnu podršku. To je bila jedina tema, kako kažu naši izvori, u kojoj su se svi složili.

Želi se Jakiroviću omogućiti da dogura do zimskog prijelaznog roka, te da složi momčad po svom ukusu. Ciljevi kluba ove sezone su osvajanje domaćeg prvenstva, osvajanje Kupa i prolazak skupine Konferencijske lige, to je artikulirao Izvršni odbor. Bilo je govora i o nogometnoj školi, ekipa iz Izvršnog odbora je s njom posve zadovoljna.

Linker
25. travanj 2024 22:23