Velimir Zajec

 CROPIX
ZLATNI BIZNIS U MAKSIMIRU

Doznajemo: Dinamo sprema nove ugovore za dvije zvijezde. Zajec šalje moćnu poruku velikanima

Ni jedan ni drugi trenutačno nisu niti približno među najplaćenijim Dinamovim nogometašima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. listopad 2024. 14:03

U Maksimiru se spremaju novi, pojačani ugovori za hrvatske reprezentativce Martina Baturinu i Petra Sučića. Potpisi dvojice dragulja hrvatskog nogometa trebali bi se dogoditi uskoro, svakako prije početka zimskog prijelaznog roka.

U plavom domu spremni su dati fine cifre mladićima, ali isto tako neće se pretjerivati, jer to nije modus operandi trenutačne klupske vrhuške. Ali pretpostavlja se da će oba igrača biti itekako zadovoljna s novim podebljanim ugovorima. Zanimljivo jest da niti jedan niti drugi trenutačno nisu niti približno među najplaćenijim Dinamovim nogometašima, kad bi gledali njihova primanja, po njima bi izgledalo da nisu niti dio udarne postave Modrih, jer po njima nisu među prvih jedanaest...

Daleko su od Petkovića, Mišića, Ristovskog, Ademija, Pjace... Imaju manje prihode i od recimo Theophilea, Bernauera ili, Torrentea. Sad će se s novim ugovorima sve to promijeniti. A s novim ciframa na ugovoru poslat će se poruka mogućim novim kupcima. Ovog ljeta Modri su mogli prodati obojicu, ali nisu željeli, othrvali su se naletima iz Italije.

image

Martin Baturina

RANKO SUVAR Cropix

Como je u završnoj ponudi nudio za Sučića 9 milijuna eura, Fiorentina 18 milijuna eura za Baturinu. Ispalo jest kako je to bila briljantna odluka kluba, apsolutno za sve. Za klub, igrače, a i njihove menadžere koji su naravno, kako to obično biva, željeli da Dinamo zgotovi transfere. Logično je to menadžersko razmišljanje, oni uglavnom uvijek inzistiraju na prodaji igrača koje imaju pod paskom, recimo oni u svom poslu žive za danas, a ne za sutra. Jer nikada se ne zna kad bi se igrač mogao ozlijediti, pa onda biznis propada.

Po našim informacijama, obojica bi trebala ostati u plavom domu sigurno do idućeg ljeta

Sjetite se, recimo, kako je Mauro Perković prema našim izvorima imao zgodnu ponudu iz Saudijske Arabije, ali je onda nesretnog mladića stigla ozljeda.

Ali Velimir Zajec i klupska uprava za razliku od menadžera ipak razmišljaju o - sutra! Pa su tako zadržali spomenute Sučića i Baturinu, te napravili ‘zlatni biznis‘. Zamislite samo koliko će im porasti cijena nakon nastupa za Vatrene i u Ligi prvaka? Nećemo špekulirati, jer tržište jest uvijek nestabilno i nepredvidivo područje, ali definitivno se radi o milijunima eura. Jasno, taj sjajan potez Zajeca i društva ne bi bio moguć da modri klub nije stabilizirao financije, plasirao se u Ligu prvaka.

image

Petar Sučić

DAMIR SENCAR Afp

Mnogi su špekulirali s verzijom da su prodaje Baturine i Sučića samo stopirana do nadolazećeg zimskog mercata, ali po našim informacijama, obojica bi trebala ostati u plavom domu sigurno do idućeg ljeta. U Maksimiru se nadaju da će ovaj novi, preporođeni Dinamo pod Nenadom Bjelicom, nakon boda protiv Monaca u sljedećim utakmicama Lige prvaka protiv Salzburga i Slovana iz Bratislave na gostovanjima uhvatiti bodove koji bi im mogli biti od presudne važnosti kad se radi o nastavku natjecanja u ‘kraljevskoj klasi‘ i nakon one posljednje utakmice s Milanom 29. siječnja iduće godine u Maksimiru.

Nekako da bi dvije pobjede u sljedećim gostujućim okršajima, te onda mogući trijumf protiv Celtica u Maksimiru bili dovoljni ua nastavak natjecanja. Bez obzira na rezultate na utakmicama s Borussijom, Arsenalom i Milanom. Ti mogući bodovi donijeli bi i dodatnu veliku zaradu, jer znamo da pobjeda u Ligi prvaka vrijedi 2,1 milijun eura. Takav novac bi dodatno dao pogon ideji da se ove zime zadrže i Baturina i Sučić.

Linker
16. listopad 2024 14:03