Dario Šimić

 Ronald Goršić/Cropix
MAKSIMIRSKA PREVIRANJA

Doznajemo: Izvršni odbor Dinama sutra raspravlja o Šimićevoj sudbini. Evo što želi prvi čovjek Modrih

Povijest nas je naučila da je dosad uvijek bilo onako kako želi predsjednik
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. listopad 2023. 09:54

U utorak će se održati dugo očekivani sastanak Izvršnog odbora Dinama. Kao što znate, nakon one ožujske Skupštine koja je neslavno propala, plavi klub funkcionirao je bez Izvršnog i Nadzornog odbora, ali 25. rujna na onoj po nekima još uvijek suspektnoj sjednici zbog neslaganja oko kvoruma izabrana su oba klupska tijela.

Novi Izvršni odbor Dinama, koji bi se u utorak trebao pojaviti u Maksimiru, danas broji 13 članova, a to su Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja i Dragutin Kamenski.

Prva točka dnevnog reda bit će izvještaj o sportskim dostignućima momčadi, koja su daleko od idiličnih, ispalo se iz Lige prvaka i Europske lige, u prvenstvu se ne stoji onako kako se očekivalo, užasno je bilo u Prištini, izgubilo se od Ballkanija u Konferencijskoj ligi. Na tu temu bi rasprava mogla biti vrlo zanimljiva.

Nakon te grozne utakmice u Prištini iz Dinama su dopirali glasovi da bi ceh za sve mogao platiti Dario Šimić, član Uprave zadužen za struku. Čak se spekuliralo da mu je kraj vrlo blizu, da je otkaz već kuvertiran. O Šimiću će se sigurno raspravljati, ali saznajemo da su se strasti oko njegove moguće smjene smirile, da prevladava razmišljanje “glave skup”.

image

Mirko Barišić (desno)

Ronald Goršić/Cropix

Predsjednik Mirko Barišić ne želi dodatne turbulencije u ionako turbulentnim vremenima, želi što veće zajedništvo i, prema našim izvorima, nije sklon tome da Šimić ode iz Dinama.

Povijest nas je naučila da je dosad uvijek bilo tako kako je želio predsjednik. Naravno, treba pričekati i vidjeti što će se sve događati u utorak, bilo kakve prognoze su vrlo nezahvalne, u Dinamu se mnogo toga može promijeniti preko noći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 03:14