Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK/Cropix
NOVA ŽELJA DINAMA

Doznajemo: Jakirović želi dovesti hit-igrača iz Koprivnice. Morat će pripremiti dva milijuna eura

Krilni napadač koji je u odličnoj formi bio je i želja Hajduka, ali Splićanima je očito bio preskup
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. studeni 2023. 09:37

Arbër Hoxha (25) igra odličnu sezonu u Slaven Belupu. U 15 kola upisao je tri gola i tri asistencije, ali njegove igre puno su više od samih brojki. Kosovski krilni napadač ključni je igrač Slavena, onaj koji brzinom, okomitošću i driblinzima probija obrane i stvara višak.

Hoxha je u subotu protiv Lokomotive odigrao odličnu utakmicu i to u važnom trenutku na njega i klub. Na tribinama su ga gledali predstavnici Udinesea, Ferencvarosa, Lugana i Chicaga. I svi su tribine napustili iznimno zadovoljni. Pitanje je samo tko će od njih prvi poslati ponudu. Navodno su Mađari ti koji su najkonkretniji, sviđa im se Hoxhina igra, a posebno karakter, kao i činjenica da Hoxha nije od onih krila koji zaboravljaju obrambene zadatke. Dapače, nema šansi da u svakoj situaciji ne isprati suparničkog beka.

"Taj dečko u svaki klub HNL-a"

Hoxhine predstave već duže vrijeme pomno motri i Dinamov trener Sergej Jakirović. U Maksimiru doduše imaju podužu listu lijevih krila (Vidović, Špikić, Menalo, Marin, Rukavina...), ali Hoxha je drugačiji od svih njih. I zato je Jakirović jako "zagrizao" da se krene po njega.

image

Arber Hoxha

GORAN MEHKEK/Cropix

U Koprivnici računaju da će za Hoxhu dobiti (najmanje) dva milijuna eura. Dovoljno je mlad, a očito je igrački potpuno sazrio. Još prošle sezone, pod vodstvom Zorana Zekića, Hoxha je imao niz odličnih utakmica. Nakon jedne takve Zekić je poslije utakmice na pitanje o Hoxhinim kvalitetama bez razmišljanja poručio:

- Taj dečko može igrati u svakom klubu u HNL-u i u svakom će raditi razliku.

Nema sumnje da bi ga i Zekić rado vidio na Opus Areni, ali Hoxhina cijena previsoka je za Osječane.

Vrijeme za iskorak

O Hoxhi se nekoliko puta ozbiljno razgovaralo i na Poljudu. Ivan Leko je po dolasku u Hajduk još u siječnju označio Hoxhu kao igrača kojeg bi želio u kadru, ali do tog transfera nije došlo, Splićani su se okrenuli nekim drugim rješenjima.

U subotu je i Hajdukov sportski direktor Nikoličius sjedio na tribinama stadiona u Kranjčevićevoj te se uživo mogao uvjeriti koliko je Hoxha dobar. U siječnju i lipnju nije ga želio dovesti, ili je bio procijenio da je previše skup. Kako god, Hoxhina je cijena od tada barem poduplana, a Hajduk i dalje nema nikakvo rješenje na lijevom krilu.

U Koprivnici su svjesni da će Hoxha u siječnju vrlo vjerojatno otići. Realno mu je i igrački vrijeme za iskorak, a i Slaven Belupo nije klub koji može odbiti toliki novac za igrača, koliko god mu važan bio. Hoće li Hoxha otići u Dinamo, Ferencvaros ili SAD, pokazat će vrijeme.

Linker
27. travanj 2024 09:08