Igrači Dinama

 DAMIR KRAJAC Cropix
RAZGOVOR O BROJNIM TEMAMA

Doznajemo: Ovo je Dinamova želja za veliki finale! Jasno je što mora učiniti Kuća hrvatskog nogometa

Prije utakmice s Varaždinom uvelike se pričalo i o idealnom trenutku za Dinamovu obitelj
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. travanj 2024. 16:05

U subotu prijepodne, prije utakmice s Varaždinom, u plavom domu se dosta pričalo o idealnom trenutku Dinamove obitelji. Naime, petak je bio iznimno uspješan kad se radi o klubovima koji se zovu - Dinamo! I to u raznim sportovima. Futsal Dinamo je s u trećoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske pobijedio Futsal Pulu s 5:2 i sad vodi s 2:1 u pobjedama, nalazi se pred velikim finalom. Odbojkašice Dinama su u drugoj utakmici finala prvenstva Hrvatske pobijedile Mladost s 3:2 i izjednačile seriju na 1:1, dok su košarkaši Dinama u Favbet Premijer ligi nadvisili Zabok (100:78). Dobar je to poticaj Jakirovićevim dečkima, definitivno.

U Varaždinu su pred sraza na stadionu Anđelko Herjavec delegacije Dinama i Varaždina bile na zajedničkom ručku, između ta dva kluba uvijek su vladali prijateljski odnosi, ali isto tako i žestoki okršaji na travnjaku. Tema za razgovor bilo je dosta.... Na sastanku s Varaždincima o tome se naravno nije pričalo, ali saznali smo da u Dinamu žele da obje finalne utakmice finala Kupa sude - strani suci!

U Maksimiru su bili jako zadovoljni kako su stranci odsudili njihove dvije utakmice s Hajdukom na Poljudu, te je sasvim logično da onda traže da oni sude i borbu za Sunce. Tako da Dinamo zapravo želi isto kao i Rijeka, jer i trener Nevere s Kvarnera Željko Sopić je kazao kako bi volio da finale sude strani suci. S obzirom na to da i Dinamo i Rijeka žele strance, ne vidimo kako bi sad HNS mogao donijeti odluku da na hrvatskim praznicima nogometa na Maksimiru i Rujevici sude domaći suci. Svakako ne bi bilo dobro da Kuća hrvatskog nogometa bude protiv želja dva, u ovom trenutku, najbolja hrvatska kluba. Tako da je logično očekivati da će dva ogleda u velikom finalu ipak suditi strani suci. Uostalom, s obzirom na to kako su sudili do sada u prethodne tri utakmice HNL-a, to bi bila posve pametna, mudra i ispravna odluka.

Naravno, hrvatski suci i kompletna sudačka organizacija se mora zapitati kako to da najbolji hrvatski klubovi (i Hajduk je bio za strane suce) žele strane suce i imaju toliko nepovjerenja u domaće. Konačno, čak je i predsjednik HNS-a, Marijan Kustić najavio da se razmišlja o stranom povjereniku za suce. Težak je to udarac za domaću sudačku scenu, ali tko može kazati da nije zaslužen?

image

Pub kviz Sportskih novosti u Varaždinu

Linker
27. travanj 2024 16:09