DAMIR KRAJAC Cropix
BURNA SJEDNICA

Doznajemo zašto Izvršni odbor nije izbacio još dvojicu članova iz Dinama. Jedan upitao: ‘A što je sa mnom?‘

Barišićeva struja mogla se riješiti još dva glasa koji će na Skupštini vjerojatno biti protiv nje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. veljača 2023. 22:49

Burno je bilo u četvrtak u Maksimiru, Izvršni odbor isključio je iz članstva kluba kompletan Nadzorni odbor, predsjednika Miroslava Rožića, te članove Nikolu Polaka i Andreja Menigu. Isključen je i član Izvršnog odbora Damir Zorić. Prije sastanka “izvršnjaka” špekuliralo se da bi iz kluba mogli biti izbačeni član Izvršnog odbora i Skupštine Ivo Šušak, te član Skupštine Vlado Bogdanić jer je i taj dvojac bio prisutan na onoj press-konferenciji s početka siječnja koju je organizirao Nadzorni odbor i na kojoj su predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić i Damir Zorić tvrdili da Izvršni odbor ne poštuje odluku Skupštine o smjeni člana Uprave Krešimira Antolića.

No, Šušak i Bogdanić nisu isključeni iz članstva kluba. Naš izvor kazuje da je Ivo Šušak, koji je glasovao protiv većinske odluke “izvršnjaka”, u jednom trenutku pitao: ”A što je sa mnom?” Odgovor nije dobio...

Zašto IO nije raspravljao o Šušku i Bogdaniću? Naši izvori tvrde da Izvršni odbor drži da su na toj press-konferenciji oni iznosili svoje osobne impresije, a to može svatko. S druge strane su Rožić i Zorić tada, a i ostatak Nadzornog odbora, konstantno činili štetu klubu.

Jasno, na prvi pogled se vidi da se struja okupljena oko predsjednika Mirka Barišića možda mogla izbacivanjem iz članstva riješiti još dva glasa koji će na redovnoj Skupštini u ožujku vjerojatno biti protiv nje, Šuška i Bogdanića. Naši izvori iz IO kazuju da im nije bio cilj eliminirati svoje protivnike, nego da je izbacivanje iz članstva trojke iz Nadzornog odbora bilo nužno zbog krivog tumačenja Statuta, a na temelju kojeg je onda Damir Zorić skupljao potpise za Izvanrednu sjednicu Skupštinu.

Ipak, mir u Maksimiru očekivano nije na vidiku, sugerira to i dopis Miroslava Rožića, koji odluku Izvršnog odbora smatra aktom nasilja nad zakonom, propisima i Statutom kluba, te ističe da Nadzorni odbor GNK Dinama nastavlja sa svojim radom u punom sastavu.

U petak se oglasio i Zdravko Mamić koji je najavio povlačenje iz borbe za vlast u Dinamu. Opširnije o tome pročitajte OVDJE.

Linker
06. svibanj 2024 08:57