Noa Mikić

 NIKOLA VILIĆ/Cropix
VELIKI TALENT

Dragulj Modrih oduševio na Euru: ‘Zbog njega je šteta što je ukinuta druga momčad Dinama‘

Dovoljno je reći da je mali svaki dan autobusom putovao iz Varaždina u Zagreb na trening pa nazad
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 25. svibanj 2024. 16:09

Hrvatska "U17" reprezentacija remizirala je u četvrtak s vršnjacima iz Danske (2-2) na Europskom prvenstvu. Sjajan je na golu bio Rajić s nekoliko velikih intervencija kojima je osigurao bod Hrvatskoj, ali tog boda ne bi bilo bez - Noe Mikića. Mladi nogometaš Dinama prvo je asistirao Čoviću za izjednačenje u 41. minuti, a onda je početkom drugog dijela osvojio "naslovnice": primio je loptu na sredini terena, povukao dvadesetak metara između protivničkih igrača, a onda opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta se od vratnice odbila u mrežu Danaca.

Iako Marijan Budimir u talonu drži više talenata, koji bi trebali zadužiti hrvatski nogomet u budućnosti, priča dana, naravno da je ovaj 17-godišnjak iz Dinama, koji je javnost zaintrigirao još tijekom zimskih priprema u kojima je pokazao svoj potencijal, ali i zbog teške sezone još nije dobio pravu priliku među seniorima, ali ona se očekuje u sljedećoj sezoni. Mikić je produkt varaždinske škole nogometa, otkud je 2014. stigao u Dinamovu Akademiju. Iako ga se povezuje s Mihaelom, njih dvojica nisu u rodu, a bolji poznavatelji tvrde da bi upravo Mikić zbog karakternih odlika u budućnosti mogao biti na tragu Davora Vugrinca, Varaždinca koji je napravio najbolju inozemnu karijeru.

ASISTENCIJU I GOLČINU NOE MIKIĆA POGLEDAJTE OVDJE

- Ima u toj reprezentaciji iz "modre" škole još zanimljivih igrača, poput braniča Pajsara i napadača Ćutuka, koji moraju napraviti karijeru, a realno u tom društvu trebao je biti i Leon Jakirović, no ako pričamo o Noi, onda je dovoljno reći da je mali donedavno svaki dan autobusom putovao iz Varaždina u Zagreb na trening pa nazad. Dodaj tome onu želju da sa slomljenom rukom participira na Jakirovićevim treninzima i dobit ćemo kompletniju sliku. Talent je velik, radnik je i borac, "čista glava" i zapravo je prava šteta što je ukinuta druga momčad dekretom HNS-a, jer bi baš tamo dobio prostor za daljnji napredak i razvoj - reći će mi u petak vrsni poznavatelj "onih koji dolaze".

Sa 17 na leđima moglo bi se učiniti da za njega "radi vrijeme", ali zapravo radi se o prijelomnom trenutku, u kojem prije svega sportski sektor s Markom Marićem mora naći idealnu platformu kako se ne bi zaustavio njegov razvoj. Ako Dinamo ne nađe varijantu "kluba-partnera", što je ključni strateški cilj budućnosti, gdje bi klinci smisleno rasli, trebat će dobro razmisliti može li se Mikiću naći prostor u prvoj momčadi, pored Ristovskog i Pierrea-Gabriela, ako računamo da bi Moharrami ovoga ljeta mogao napustiti Maksimir. Da jedan gol, ali i više od toga najavljena budućnost ne ostane bljesak. Uostalom, Hrvatskoj, pa i Dinamu, ta je pozicija u recentno vrijeme bila prilično neuralgična točka...

Inače, nakon drugog kola u skupini B na ljestvici vodi Austrija s četiri boda, koliko ima i Danska uz slabiju razliku pogodaka. Hrvatska je na dva boda, dok je Wales nakon drugog poraza ostao bez izgleda za prolaz. Prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale, a u posljednjem kolu, 26. svibnja sastaju se Hrvatska i Wales, te Austrija i Danska, a "mini vatreni" pobjedom nad otočkom reprezentacijom definitivno bi izborili među osam najboljih na "starom kontinentu"

Linker
25. svibanj 2024 16:09