MATIJA DJANJESIC Cropix
PORUKA TRENERU

Drmić: Nogomet treba igrati ofenzivno i atraktivno! Čim smo promijenili sustav, bili smo opasniji...

‘I danas smo vidjeli da, ako ne filozofiramo, ako jednostavno igramo, da se to uvijek nagradi!‘
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2022. 22:02

Josip Drmić je mogao biti junak Dinama. Imao je Švicarac u 82. minuti veliku priliku koju nije iskoristio, a u sudačkoj nadoknadi utakmice nije mu priznat gol. Nakon utakmice bio je vidljivo razočaran.

"Malo je nedostajalo za taj gol, ali ne bih samo o toj šansi, o tom golu pričao. Osjetilo se da smo mogli, da smo imali šanse za napraviti nešto i sad to moramo u drugoj utakmici napraviti. Moramo imati više samopouzdanja, malo više riskirati, više tražiti taj gol jer se i na ovoj razini vidi da se može, da je sve moguće", rekao je Drmić.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Švicarac je analizirao i kako je Dinamo stajao u ovoj utakmici te dao do znanja da su se neke stvari mogle drukčije napraviti:

"Kad igraš s pet igrača u obrani, tu se odmah vidi da sve od sebe daješ u defanzivi. Kad smo promijenili sustav u 4-4-2, odmah je bilo više lopti prema naprijed i odmah igraš ofenzivnije. Što je najbolja taktika za cijelu utakmicu? Možda će netko reći da je to igra s petoricom iza, ali imali smo 2-3 šanse kada smo igrali s drugom taktikom. Nije loše biti fleksibilan, da možeš promijeniti taktiku usred utakmice, ali nogomet treba igrati ofenzivno, atraktivno. I danas smo osjetili da, ako ne filozofiramo i ne pokušavamo previše, samo jednostavno igramo prema naprijed s centaršutevima, da se to uvijek nagradi. Malo je nedostajalo da i danas budemo nagrađeni."

Što se tiče nepriznatog gola u sudačkoj nadoknadi, Drmić je jasan:

"Bilo je zaleđe. Vidi se, to su stvarno nijanse, centimetri su odlučivali."

Švicarski napadač smatra da Dinamo i dalje ima šanse u Ligi prvaka.

"Iako je Milan, iako je Chelsea, iako je Salzburg, ti možeš konkurirati i prezentirati se na toj pozornici, ali samo igrati hrabro i svoju igru. Na početku su nas svi otpisali i tablicu nacrtali drukčije. Mislim da se može još dosta izvući", zaključio je Drmić.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Linker
27. ožujak 2023 21:29