Josip Drmić je nakon utakmice kritizirao Antu Čačića

 MATIJA DJANJESIC Cropix
NOVI SPORTCAST

‘Drmić to nije trebao reći, Čačić nije pogriješio! A jedan modri je fenomenalan, to je igrač za Vatrene‘

‘Problem je što se smatra da je Dinamo bolji od Salzburga. Dinamo sigurno nije bolja momčad!‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 06. listopad 2022. 12:03

Nije Dinamo uspio doći barem do boda na gostovanju kod Salzburga. Austrijska momčad pobijedila je s minimalnih 1:0, a u našem Sportcastu tu utakmicu je komentirao bivši nogometaš Dinama i aktualni nogometni trener Domagoj Abramović.

"Nije Dinamo loše odigrao. Bio je konkurentan cijelu utakmicu, Salzburg je kod kuće neugodna momčad, padale su tamo i veće momčadi tako da nije veliko iznenađenje da je Dinamo izgubio tu utakmicu. Imali su Modri svoje prilike koje u Ligi prvaka moraš iskoristiti da bi osvojio nešto više", rekao je Abramović i istaknuo što je bio najveći problem za Dinamo.

"Nezgodna su ekipa i igraju taj presing. Imaju vrlo motorične igrače i na svakoj lopti ti je protivnik na leđima. Zato sam i očekivao da će oni pritiskati Dinamu i da će Dinamu biti teško. Oni su to jako dobro radili - pustili su da Dinamo odigra loptu na bok i onda su svi zajedno kretali u presing."

U analizi igre Dinamovih igrača Abramović se dosta zaustavio na Josipu Mišiću koji je postao jedan od stupova igre zagrebačke momčadi i za kojeg iskusni stručnjak Ilija Lončarević smatra da bi trebao imati mjesta u reprezentaciji Hrvatske.

"Po meni osobno on igra fenomenalno. Jako je važan igrač za Dinamo. Stalno je na lopti, smiren je, uvijek ima dobra rješenja, igra jednostavno. Jako je važan kotačić u Dinamovoj ekipi i po meni među 3-4 najbolja igrača Dinama. Slažem se s gospodinom Lončarevićem. Ovako kako on igra zadnjih godinu dana zaslužuje poziv za reprezentaciju jer je on igrač koji ti daje mirnoću, koji je stalno na lopti i uvijek ima rješenje", rekao je Abramović.

image

Domagoj Abramović u novom Sportcastu

SCREENSHOT: VIDEO

Dinamo je protiv Salzburga imao nekoliko dobrih šansi - jedna od njih je bila Mišićev udarac u prvom poluvremenu, a onu najbolju nije iskoristio Josip Drmić u 82. minuti. Nakon utakmice je švicarski napadač izjavio kako je Dinamo mogao igrati hrabrije nego se postavio od početka utakmice.

"Mislim da igrač ne bi trebao javno takve stvari govoriti. Za to postoji svlačionica pa ako netko ima nešto za reći, treba reći u svlačionici. S druge strane mislim da bi 90% trenera, nakon dvije utakmice u kojima si odigrao dobro protiv dva velika kluba, i u trećoj utakmici se držalo iste te formacije. Nitko ne bi govorio o promjeni formacije da je umjesto Salzburga bio neki zvučniji protivnik. Problem je što se smatra da je Dinamo bolja momčad od Salzburga. Dinamo sigurno nije bolja momčad, tu smo negdje, a opet igralo se u gostima. Vidjet ćete da u uzvratnoj utakmici Salzburg sigurno neće igrati ovako napadački. Da je Čačić izašao ofenzivnije i da se primilo tri gola, onda bi se pričalo o tome zašto je mijenjao nešto što je dobro funkcioniralo", rekao je Abramović i dodao da ne misli da će biti neke kazne za Drmića:

"Nema potrebe za nekim teškim riječima jer Drmić sigurno nije ništa loše mislio."

Kakvu utakmicu Abramović očekuje u uzvratu sljedećeg utorka, što misli o Luki Sučiću i vidi li ga kao nasljednika Luke Modrića u reprezentaciji, je li prekršaj Moharramija na Ulmeru bio dovoljan za jedanaesterac, kako mu se sviđa Robert Ljubičić, a kako nova pozicija Petra Bočkaja, je li pitanje prvaka u SuperSport HNL već riješeno, kako vidi šanse Vatrenih u Kataru te analizu igre Erlinga Haalanda pogledajte u cijelom Sportcastu:

Linker
18. travanj 2024 22:03